Follow @pistosgr

Βρίσκεστε εδώ:

Λόγοι

 • Ως νέος… Ποιος είμαι, και που πάω;

  Το ερώτημα αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο γρίφο της ζωής, πηγάζει από την έμφυτη πνευματική αναζήτηση που ανθεί όταν ο νέος κυνηγά την αλήθεια, όπως το σφουγγάρι που διψάει για γνώση...

  Οι απαντήσεις σε ερωτηματικά που έχουν να κάνουν με την ταυτότητα του έθνους και την πορεία του στην ιστορία δεν επαρκούν αφού η μόρφωση του Ελληνόπουλου καθορίζεται πλέον από τρίτες ετερόδοξες χώρες. Το θρησκευτικό συναίσθημα που καθορίζει την πυξίδα της ζωής του ατόμου δεν καλλιεργείται πια στο σχολείο αντίθετα ίσως και να θάβεται σε ένα κλίμα ντροπής και αντίδρασης που έχει επιβληθεί.

  Όταν λοιπόν ο νέος είναι τυφλός δεν διαφέρει και πολύ από έναν ταύρο σε υαλοπωλείο. Όταν δε είναι και ντοπαρισμένος με ισχυρές δόσεις μίσους τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εξ’ ολοκλήρου…

  Το επαναστατικό και αντιδραστικό του συναίσθημα είναι δικαιολογημένο γιατί καθαρός ψυχικά με λίγες αμαρτίες χρίζεται και λερώνεται καθημερινά από τις αδυναμίες των μεγαλύτερων που προσπαθούν να του μεταδώσουν όλα τα πάθη τους και να του τα παρουσιάσουν ως φυσιολογικά.

  Του φορτώνουν στην πλάτη τις αμαρτίες τους λες και είναι μουλάρι και προσπαθούν να τον βάλουν σ΄ ένα καλούπι υποχρεωμένο να αποδεχθεί ως φυσικές κάθε λογής αδυναμία όπως πορνεία, φιλαργυρία, ομοφυλοφιλία,  φοβία για το αύριο για το μέλλον και εν τέλει για τα πάντα…

  Συστηματοποιημένο, άθεο, χωρίς χρόνο για πραγματική μελέτη και ενασχόληση με τη ζωή, βουτηγμένο ως το λαιμό στο πρέπει, στο κάνε, στο επιβάλλεται, στο χωρίς εξήγηση, στην καταπίεση, στην ουσία νεκρό.

  Ελάχιστοι γλιτώνουν από αυτή την κρεατομηχανή και αρχίζουν τον αγώνα για τη σωτηρία της ψυχής τους έχοντας τα ακλόνητα και απαραίτητα θεμέλια της σωστής πίστης που είναι τα εξής:

  1.    Εδώ είμαστε προσωρινοί. Δεν ανήκουμε εδώ. Εδώ ήρθαμε για να δοκιμαστούμε.

  2.    Να δοκιμαστούμε εάν αξίζουμε το δώρο που μας προσέφερε ο Θεός, αυτό της ζωής, και αυτό που μας υπόσχεται, δηλαδή της αιώνιας ζωής.

  3.    Η αιώνια ζωή θα μας χαριστεί αν τα έργα μας εκπορεύονταν από Άγιο Πνεύμα, και αυτό θα το κρίνει ο μόνος άξιος κριτής ο Υιός Του Θεού ο μόνος που πέθανε και αναστήθηκε νικώντας τον θάνατο ο Κύριος Ιησούς Χριστός.

  4.    Πριν την ημέρα της κρίσεως Του θα προηγηθούν πολλά μεταξύ των οποίων η έλευση και η εγκαθίδρυση του βασιλείου του Αντίχριστου στη γη.

  5.    Όλα μπορούν να σου τα πάρουν εκτός της ψυχής σου…Αυτή μπορείς μόνο εσύ να την παραχωρήσεις.

  Με αυτά λοιπόν στο μυαλό σου απέβαλε τα δηλητήρια ποικίλης μορφής που σε έχουν ποτίσει, άφησε τον εαυτό σου στον Θεό και ακολούθησε το θέλημα του (που θα βρείς στην συνείδηση σου και στις γραφές Του όπως είναι η Καινή διαθήκη και οι λόγοι Αγίων). Εφοδιάσου με υπομονή και ταπεινοφροσύνη.

  Να ξέρεις ότι οι επιθέσεις που θα αρχίσεις να δέχεσαι θα προέρχονται από δαίμονες, έτσι θα βγαίνεις με τη βοήθεια του Θεού πάντα νικητής έως το τέλος.

  Ακόμα και αν χάνεις κάποιες μάχες μην απογοητεύεσαι αλλά συνέχιζε. Σύντομα θα γνωρίσεις τον εαυτό σου και τον σκοπό που δίνει νόημα στη ζωή σου.

  Αν σου φαίνεται ο αγώνας βουνό και η θέληση σου μικρή, να προσεύχεσαι και να παρακαλείς τον Θεό να σε βοηθήσει. Με την επιμονή και την πίστη θα τα καταφέρνεις πάντα. Ερεύνα συνεχώς με καθαρή καρδιά για την πνευματική σου σωτηρία.

  Ερεύνα μέχρι και άλλες θρησκείες, αφού πρώτα βάλεις τα θεμέλια σου, έτσι θα δεις πόσο μικρές και λίγες είναι μπροστά στην δική μας τη μόνη αληθινή διαδρομή προς τον Κύριο και Δημιουργό μας την Ορθοδοξία.

  Τέλος να μετέχεις και στα μυστήρια της Εκκλησίας μας.

  Μπορεί όλα αυτά αρχικά να σου φανούν δύσκολα όμως βήμα βήμα θα σε οδηγήσουν στην αλήθεια και την λύτρωση.

  Καλή δύναμη φίλε …

  Ένας αχρείος δούλος του Θεού.


Δημοφιλη αρθρα

Λογοι