Βρίσκεστε εδώ:

Εκκλησιαστικά

 • Γέροντας Άνθιμος ο Αγιορείτης: Δόξα για τον Άγιον Όρος που ένας ηγούμενος είναι στη φυλακή

  Του Γιώργου Θεοχάρη
  Ο γέροντας Άνθιμος ανοίγει την καλύβα του στο agioritikovima.gr
  «Για το ΄Αγιο Όρος είναι δόξα που φυλακίστηκε ένας ηγούμενος, διότι εκδιώχθηκε, εξυβρίσθει και συκοφαντήθηκε . Αυτή είναι ομολογία μας όταν γινόμαστε μοναχοί», εξηγεί ο γέροντας Άνθιμος στο agioritikovima.gr.
  Τον συναντήσαμε στην Καλύβι  Εισόδων της Θεοτόκου  στη σκήτη  Αγ. Παντελεήμονος, απέναντι από την ξακουστή καλύβα του γέροντα Παϊσιου,  που ζει τα τελευταία πενήντα δυο χρόνια. Από τους παλαιότερους Αγιορείτες γέροντες  ο π.Άνθιμος και σίγουρα γνωρίζει πολλά για την Αθωνική πολιτεία.
  «Μέσα από το Βατοπαίδι σκοπεύουν να χτυπήσουν την Εκκλησία. Ο λαός όπως ποτέ δεν πρόδωσε την  Ορθόδοξη Εκκλησία μας.Η προφυλάκιση είναι αποτέλεσμα σχεδίου», συμπλήρωσε κατηγορηματικά.
  Και συνέχισε «Σκόπιμη, πολιτική  και  εμπαθής είναι η απόφαση της δικαιοσύνης για τον ηγούμενο Εφραίμ
  Ο μοναχός  όταν προϊσταται σε ιερό ίδρυμα έχει ιερά υποχρέωση να προάγει τα συμφέροντα  της μονής, όπως προβλέπει και ο καταστατικός χάρτης του Αγίου Όρους” σημειώνει.

  Ο γέροντας Άνθιμος Ρασσιάς συνομιλεί με τον συντάκτη και γενικό διαχεριστή του agioritikovima.gr Γιώργο Θεοχάρη

  Η λίμνη Βιστωνίδα ανήκει στη Μονή. Όταν ο αυτοκράτορας   τη λιμνή ήταν 75χιλ. στρέμματα και σήμερα είναι το 1/3. Σήμερα έπεσε η στάθμη και έγιναν έκταση.
  Ο ηγούμενος άδικα είναι στη φυλακή΄΄, καταλήγει ο γέροντας.

   

  Πηγή : http://www.agioritikovima.gr/component/content/article/270-agioreitika-nea/5020-ganthimos-o-agioreitis-ntoksa-gia-ton-agio-oros-pou-enas-igoumenos-einai-ti-fulaki

  ...

  Βατοπαιδι


Δημοφιλη αρθρα

Λογοι