Follow @pistosgr

Βρίσκεστε εδώ:

Εκκλησιαστικά

 • Τα δώδεκα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ρωσίας

  Η Ρωσία διαθέτει τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα στον κόσμο, από τον Καύκασο μέχρι τα Ουράλια.

  Για τα πιο απαιτητικά γούστα, όμως, η RBTH παρουσιάζει τα 12 καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας.

  Καύκασος

   

  Χιονοδρομικό συγκρότημα “Πριελμπρούσιε”

   

  Το Πριελμπρούσιε είναι περιοχή του κεντρικού Καυκάσου, κοντά στο όρος το Ελμπρούς, που είναι το  πιο ψηλό βουνό της Ευρώπης. Οι διαδρομές και οι αναβατήρες βρίσκονται στις πλαγιές του Ελμπρούς αλλά και κατά μήκος του φαραγγιού του Μπαξάν, στο βουνό Τσεγκέτ. Εδώ, υπάρχουν 10 διαδρομές, με μήκος που κυμαίνεται από 1000 έως 1500 μέτρα. Το ψηλότερο σημείο της  διαδρομής βρίσκεται στα 3500 μέτρα, στο βουνό Τσεγκέτ. Το “Πριελμπρούσιε” δέχεται πάνω από 250 σκιέρ κάθε χρόνο.

  Χιονοδρομικό κέντρο Ντομπάι

   

  Ο οικισμός Ντομπάι βρίσκεται στο περιβαλλοντικό πάρκο Τεμπερντίνσκι, στα 1600 μέτρα υψόμετρο. Το χιονοδρομικό κέντρο έχει χαραγμένες διαδρομές συνολικού μήκους 20 χιλιομέτρων και σύστημα αναβατήρων. Οι καταβάσεις από το βουνό Μουσσά Ατσιτάρα αρχίζουν από τα  3002 μέτρα. Η διακύμανση του υψόμετρου είναι περίπου 500 μέτρα. Επίσης, το Ντομπάι παρέχει πολλές ευκαιρίες για σκι στο δάσος, για καταβάσεις με υψομετρική διακύμανση μέχρι και 600 μέτρα. Οι λάτρεις των ελεύθερων διαδρομών θα βρουν πολλά εκτός σχεδίου σημεία. 6 διαδρομές  έχουν σχεδιαστεί για το “heli-ski”, ένα ελικόπτερο που μεταφέρει τους τουρίστες μαζί μ’ έναν εκπαιδευτή στην κορυφή της πλαγιάς, και έπειτα τους παραλαμβάνει στο τέλος της κατάβασης.

  Περιφέρεια του Κρασνοντάρ

   

  “Ρόζα Χούτορ

   

  Το οροπέδιο Ρόζα Χούτορ καλύπτει  έκταση περίπου 1820 εκταρίων στην βόρεια και βορειοανατολική πλαγιά της κορδιλιέρας Αϊπγκά, που υψώνεται από τον ποταμό Μζιμτ μέχρι το τέλος της οροσειράς στην περιοχή του βουνού Κάμενι Στολμπ. Την χειμερινή σεζόν του 2012, το χιονοδρομικό συγκρότημα προσφέρει διαδρομές συνολικού μήκους 38 χιλιομέτρων, με διάφορους βαθμούς δυσκολίας,  από τις “πράσινες” μέχρι τις “μαύρες” διαδρομές. Λειτουργεί σύστημα τεχνητής χιονόστρωσης, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και καλύπτει  έκταση 100 εκταρίων στη ζώνη των διαδρομών. Χάρη σ΄αυτό το σύστημα η σεζόν διαρκεί μέχρι και 180 ημέρες το χρόνο, ανάλογα με το υψόμετρο των διαδρομών.

   

  Σιβηρία

   

  Χιονοδρομικό συγκρότημα της Βαϊκάλης

  Το πιο γνωστό και πολυσύχναστο χιονοδρομικό κέντρο στις όχθες της λίμνης Βαϊκάλης είναι το χιονοδρομικό συγκρότημα Μπαϊκάλσκι. Η βάση δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και λειτουργεί από τον Νοέμβριο μέχρι και τον Μάιο, κάθε χρόνο. Για του λάτρεις της περιπέτειας, η μονοήμερη εκδρομή από το Ιρκούτσκ στο Μπαϊκάλσκ, ακολουθώντας τον στενό και σποραδικά χιονισμένο δρόμο μήκους 148 χιλιομέτρων, διαρκεί συνήθως 2-2,5 ώρες ανά κατεύθυνση.

   

  “Σερεγκές

   

  Το περιφερειακό κέντρο της Σόριας – η πόλη Τασταγκόλ και ο πλησιέστερος οικισμός  Σερεγκές – είναι γνωστά στους σκιέρ όλης της χώρας.
  Το χιονοδρομικό συγκρότημα εγκαινιάστηκε το 1981 για τη διεξαγωγή των Αγώνων των Λαών της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Οι διαδρομές μήκους από 700 έως 3900 μέτρα βρίσκονται στις πλαγιές του βουνού Ζελιόναγια, ενώ το υψηλότερο σημείο διαδρομών έχει υψόμετρο στα 1270 μέτρα. Η σεζόν διαρκεί από τον Νοέμβριο μέχρι και τον Μάιο.

   

  Η χερσόνησος Κόλα

   

  Κουκισβουμτσορ και Αϊκουαϊβεντσορ

   

  Το βουνό Κουκισβουμτσόρ βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από το Κίροβσκ της περιφέρειας του Μούρμανσκ. Η πλαγιά του Κουκισβουμτσόρρ παρέχει πολλές επιλογές για ελεύθερη κατάβαση. Για τους λάτρεις των πεζοπορικών αναβάσεων και καταβάσεων, πάνω στις χιονισμένες εκτάσεις, στα Χιμπίνι λειτουργεί σχολή στα Χιμπίνι, όπου διδάσκεται η ασφαλής κατάβαση εκτός διαδρομών. Το βουνό Αϊκουαϊβεντσόρρ απέχει 2 χιλιόμετρα από την πόλη Κίροβσκ και προσφέρει διαδρομές για σκιέρ όλων των επιπέδων. Το χιόνι καλύπτει το βουνό μέχρι και τον Ιούνιο. Το κεντρικό τμήμα της πλαγιάς είναι μέτριας δυσκολίας, το δεξί αποτελεί έναν σχεδόν απότομο τοίχο, ενώ το αριστερό είναι πιο ομαλό. Εδώ βρίσκονται 28 διαδρομές διαφόρων βαθμών δυσκολίας, μήκους από 2,5 έως 3 χιλιομέτρα. Και με διαφορά υψόμετρου στα 550 μέτρα.

   

  Αλτάι

   

  Χιονοδρομικό κέντρο Μπελοκούριχα και Μανζερόκ
  Το χιονοδρομικό κέντρο Μπελοκούριχα βρίσκεται στο όρος Τσεργκίνσκι χρεμπέτ, σε υψόμετρο 240-250 μέτρων, στην κοιλάδα του ορεινού ποταμού Μπελοκούριχα. Το νότιο τμήμα του θέρετρου περικυκλώνεται από υψηλά όρη  και κααλύπτεται από πευκοδάσος και κάμπους με λουλούδια. Οι κορυφές στεφανώνονται με βράχους από γρανίτη, σε περίεργα σχήματα. Λειτουργούν τρεις διαδρομές, μήκους από 1000 έως 3000 μέτρα και διαφορά υψομέτρου στα 500 μέτρα.

   

  Καμτσάτκα

   

  Οι διαδρομές για σκι ξεκινούν σχεδόν στις εισόδους των πολυκατοικιών του Πετροπάβλοβσκ Καμτσάτσκι.

   

  Βουνό Μορόζναγια

   

  Αυτή τη στιγμή το βουνό Μορόζναγια έχει 6 διαδρομές για σκι, μήκους από 850 έως 2050 μέτρα με υψομετρική διαφορά στα 523 μέτρα. Σε μικρή απόσταση από το Μορόζναγια βρίσκονται τα λουτρά Παρατούνκα.

  Κράσναγια σόπκα

   

  Το χιονοδρομικό κέντρο “Κράσναγια σόπκα” βρίσκεται μέσα στην πόλη Πετροπάβλοβσκ Καμτσάτσκι. Η πλαγιά έχει νοτιοδυτικό προσανατολισμό και προσφέρει μια καταπληκτική θέα της πόλης, τον κόλπο Πετροπάβλοβσκαγια, το λιμάνι και όλη την περιοχή του κόλπου Αβάτσα με τα ηφαίστεια που τον περικυκλώνουν. Το ύψος του λόφου είναι 450 μέτρα, έχει 3 διαδρομές μήκους μέχρι 1400 μέτρα και κλίση μέχρι 30 μοίρες, προορισμένες για αρχάριους και για  προχωρημένους.

  Περιφέρεια Σαχαλίνης

   

  “Γκόρνι Βόζντουχ” 

   

  Το χιονοδρομικό κέντρο “Γκόρνι Βόζντουχ” που σημαίνει ορεινός άνεμος, βρίσκεται στην πόλη Γιούζνο-Σαχαλίνσκ. Το συγκρότημα διαθέτει 9 διαδρομές, 2 κίτρινες, 5 κόκκινες, 1 πράσινη, 1 μαύρη, συνολικού μήκους 10 χιλιομέτρων και υψομετρική διαφορά στα 500 μέτρα. Το υψηλότερο σημείο των διαδρομών βρίσκεται στα 600 μέτρα .

   

  Δημοκρατία της Χακασίας

   

  “Γκλάντενκαγια”

   

  Το νέο χιονοδρομικό κέντρο “Γκλάντενκαγια” βρίσκεται στα όρη Δυτικά Σαγιάνι, στη Δημοκρατία της Χακασίας. Η διαδρομή προσελκύει το ενδιαφέρον αθλητών και ερασιτεχνών γιατί είναι μοναδική. Το μήκος της είναι 3144 μέτρα, ξεκινά στα 1710 μέτρα, και τελειώνει στα 880 μέτρα, με υψομετρική διαφορά τα 830 μέτρα, ενώ η ελάχιστη κλίση της διαδρομής αντιστοιχεί στο 12% και η μέγιστη στο 45%.

   

  Δημοκρατία της Αντιγκέα

   

  “Αζίς-Τάου”

   

  Το χιονοδρομικό συγκρότημα “Αζίς-Τάου” βρίσκεται σε μία από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της Ρωσίας, το Λάγκο-Νάκι. Ο αναβατήρας μεταφέρει τους σκιέρ σε υψόμετρο 2 χιλιομέτρων. Το μήκος των διαδρομών εκκίνησης είναι από 1200 έως 1500 μέτρα.
  Το συγκρότημα προσφέρει 2 διαδρομές για τους αρχάριους, 24 για όλα τα επίπεδα, το μήκος των καταβάσεων είναι 600 – 4100 μέτρα, ενώ το συνολικό μήκος των διαδρομών φτάνει τα  35-45 χιλιόμετρα.

   

   

  Πηγή: Vsevolod Pulya

  ...

  Βατοπαιδι


Δημοφιλη αρθρα

Λογοι