Βρίσκεστε εδώ:

Κληρικά

 • 7.000 βιβλία σε ακριτικές περιοχές από τη Μ.Κ.Ο. ...

  DSC_0344 Η Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ξεκίνησε τον β΄κύκλο του προγράμματος «ΕΧΩ ΑΠΟΣΤΟΛΗ» με δράσεις που περιλαμβάνουν αποστολές βιβλίων εκπαιδευτικού περιεχομένου με σκοπό την ενίσχυση βιβλιακού υλικού σε σχολικές βιβλιοθήκες ακριτικών περιοχών της Ελλάδος, αλλά και δωρεάν διάθεση βιβλίων & γραφικής ύλης σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σκοπός των ενεργειών η ενίσχυση της εθνικής προόδου και η πνευματική ανάπτυξη των νέων μας. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε συνεργασία με τους Δήμους.

  Οι πρώτες ακριτικές γωνιές της πατρίδας μας που ενισχύθηκαν με περισσότερα από 7.000 βιβλία και γραφική ύλη από την Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στον β’ κύκλο ενεργειών του προγράμματος «ΕΧΩ ΑΠΟΣΤΟΛΗ» είναι η Φλώρινα, οι Πρέσπες και το Αμύνταιο.

  Συγκεκριμένα στη Φλώρινα εστάλησαν 2.384 βιβλία και γραφική ύλη και ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος  με ευχαριστήρια επιστολή δηλώνει «σε συνέχεια της συνεργασίας μας με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, η οποία μας προσέφερε μέσω του προγράμματος «ΕΧΩ ΑΠΟΣΤΟΛΗ», 2.384 βιβλία, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για την ενέργεια σας αυτή.

  Οι βιβλιοθήκες των σχολικών μονάδων του ακριτικού Δήμου Φλώρινας, ενισχύθηκαν σημαντικά δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Φλώρινας να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να διευρύνουν τους ορίζοντες τους. Για ακόμη μια φορά σας ευχαριστούμε θερμά για το απροσδόκητο σε εμάς δώρο και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο το οποίο επιτελείτε.

  Ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Βασίλειος Τσέπας με γραπτή επιστολή του προς την Διοίκηση αναφέρει «εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πρεσπών και εμού προσωπικά δεχθείτε τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας, για την ευγενική προσφορά σας να μας αποστείλετε ως δωρεά 2.396 εκπαιδευτικά βιβλία καθώς και γραφική ύλη για τον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών, των σχολικών μονάδων της περιοχής μας.

  Αυτή σας η ενέργεια φανερώνει τη μεγάλη σας ευαισθησία για τα παιδιά και το σχολικό περιβάλλον τους καθώς συμβάλλετε στην πνευματική τους ανάπτυξη και την εθνική πρόοδο. Στις δύσκολες μέρες που περνάμε, λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, η παιδεία και ο πολιτισμός αποτελούν μοναδικές αξίες, που μπορούν να προστατεύσουν το παρόν μας και να μας γεμίσουν με ελπίδα για το μέλλον. Από τον ακροτελευταίο Δήμο της χώρας τον Δήμο Πρεσπών, σας ευχόμαστε ο Θεός να σας δίνει δύναμη, ώστε να συνέχίσετε το θεάρεστο έργο σας, που με ιδιαίτερη θέρμη υποστηρίζει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος».

  Την ικανοποίηση του εξέφρασε και ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ.Ιωακείμ Ιωσηφίδης, ο οποίος στο ευχαριστήριο του αναφέρει «Είναι παρήγορο για το λαό στις δύσκολες εποχές που ζούμε, να γνωρίζει ότι η Εκκλησία βρίσκεται στο πλάι του και συνδράμει με όσες δυνάμεις έχει για τη βελτίωση της πραγματικά σκληρής πραγματικότητας που ζούμε. Ειδικά όταν η συνδρομή αυτή δεν αφορά μόνο το υλικό σκέλος που σχετίζεται με τα συσσίτια, την παροχή βοήθειας σε αστέγους κ.α., αλλά επεκτείνεται στην αρωγή σε πνευματικό επίπεδο με τη χορήγηση βιβλίων και τις άλλες πνευματικές δράσεις, η Εκκλησία αποτελεί φάρο ελπίδας και στήριγμα για όλους μας».

  ...

  Πηγή: romfea.gr