Πληροφορίες

Η σελίδα αυτή είναι μια Ορθόδοξη ομολογία και παρουσία στο ομιχλώδες και βαλτώδες πεδίο του ιντερνετ. Παράλληλα αποτελεί και μια προσπάθεια πνευματικής ενημέρωσης για έναν πιστό. Καλή πλοήγηση.


info[@]pistos[.]gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

 • Το Όνομα σας
 • Το Email σας
 • Το μήνυμα σας
 •  

Βρίσκεστε εδώ:

Κληρικά

 • Η Μητρόπολη Ρόδου για ψευδοκληρικούς που εξαπατούν ...

  "Ψευδοκληρικοί' και δήθεν μοναχές παρουσιάζονται τελευταία στη Ρόδο, αποσπώντας χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.

  Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, εντοπίστηκαν τον τελευταίο καιρό 3 - 4 ανάλογα κρούσματα στην περιοχή με ψευδοκληρικούς ή μοναχές που προσπαθούν να εξαπατήσουν κόσμο προφασιζόμενοι ότι εκπροσωπούν φιλανθρωπικά ιδρύματα ή κάποιο μοναστήρι, προσπαθώντας να αποσπάσουν χρήματα.

  Η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου εξέδωσε σήμερα το ακόλουθο δελτίο τύπου, ζητώντας από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και όταν παρουσιάζεται κάποιος άγνωστος κληρικός να του ζητείται η Εκκλησιαστική άδεια:

  «Κατά καιρούς παρουσιάζονται διάφοροι κληρικοί ή μοναχοί, οι οποίοι περιφέρονται χωρίς εκκλησιαστική άδεια διενεργούντες δήθεν εράνους προς δικό τους όφελος, εξαπατώντας τον κόσμο.

  Πολλές φορές πρόκειται περί ψευδοκληρικών ή καθηρημένων κληρικών που φέρουν το ιερατικό σχήμα προς εξαπάτηση του κοινού.

  Όταν άγνωστος κληρικός παρουσιάζεται σε ιδιώτες ή φορείς διανέμοντας φυλλάδια ή ζητώντας χρήματα, να του ζητείται η Εκκλησιαστική άδεια και εάν δεν έχει να ενημερώνεται η Ιερά Μητρόπολη και η Αστυνομία».

  ...

  Πηγή