Βρίσκεστε εδώ:

Κληρικά

 • Στο Λαγκαδά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

  Στο Λαγκαδά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος Έφθασε αργά το απόγευμα από το Άγιον Όρος, για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η τοπική Μητρόπολη.

  Ο κύριος Βαρθολομαίος και η συνοδεία του, λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί και στην περιοχή του Άθω, έφθασε με σκάφος του λιμενικού στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής, όπου τον υποδέχθηκε ο μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, Ιωάννης. 

  Λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα, έφθασε οδικώς στην πόλη του Λαγκαδά, και παρά τη συνεχή βροχόπτωση του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή από εκπρόσωπους των αρχών και φορέων, και από πλήθος κόσμου. 

  Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε Δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό Αγίας Παρασκευής, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου..

  Αύριο, μεταξύ άλλων, ο κύριος Βαρθολομαίος, θα εγκαινιάσει το νέο ερευνητικό ινστιτούτο για τη νόσο του Alzheimer και λοιπών εκφυλιστικών παθήσεων του εγκεφάλου και μελέτης του γήρατος, στον οικισμό Ηράκλειο, καθώς επίσης και το νέο έργο βιολογικού καθαρισμού Λαγκαδά. 

  Το πρωί της Τετάρτης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, θα αναχωρήσει για το Φανάρι.

  ...

  Πηγή: romfea.gr