Πληροφορίες

Η σελίδα αυτή είναι μια Ορθόδοξη ομολογία και παρουσία στο ομιχλώδες και βαλτώδες πεδίο του ιντερνετ. Παράλληλα αποτελεί και μια προσπάθεια πνευματικής ενημέρωσης για έναν πιστό. Καλή πλοήγηση.


info[@]pistos[.]gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

 • Το Όνομα σας
 • Το Email σας
 • Το μήνυμα σας
 •  

Βρίσκεστε εδώ:

Κληρικά

 • Συμφωνία για δημιουργία πολυχώρου ιδρυμάτων στα ...

  Την παραχώρηση έκτασης 25 στρεμμάτων του στρατοπέδου "Λιόση" στην ΜΚΟ "Αποστολή" της Αρχιεπισκοπής Αθηνών συμφώνησαν στη σημερινή τους συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης.

  Στο στρατόπεδο θα κατασκευαστεί ένας πολυχώρος ιδρυμάτων προνοιακού χαρακτήρα που θα περιλαμβάνει κέντρο για ανθρώπους με Alzheimer, κέντρο προστασίας παιδιών με νοητική υστέρηση κ.ά.

  Στη συνάντηση αποφασίστηκε επίσης η ενίσχυση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας των συσσιτίων της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

  Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης τόνισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

  “Μετά την παραχώρηση της αποθήκης του στρατοπέδου Καποτά στην περιοχή του Μενιδίου που χρησιμοποιεί η Αρχιεπισκοπή, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποφάσισε την παραχώρηση μίας μεγάλης έκτασης στο ανενεργό στρατόπεδο ”Λιόση” με σκοπό την υλοποίηση του κοινωνικού της έργου με την δημιουργία προνοιακών υποδομών για τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από Αλτσχάιμερ και για τα παιδιά με νοητική υστέρηση.

  Το θεωρώ ανθρωπιστική ευθύνη και υποχρέωση να συνεργαστούμε στενά. Δείχνετε Μακαριώτατε έναν δρόμο ανθρωπιάς που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι”.

  Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε:

  “Σε αυτή τη δύσκολη εποχή είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, όλες οι δυνάμεις παρά να συνεργαστούμε για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες”.

  O Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Ι.Α.Α. και υπογράμμισε πως η Εκκλησία δεν έχει εκτάσεις για να κάνει αυτά τα έργα παρά τα όσα λέγονται.

  “Βρήκαμε την ανταπόκριση στο αίτημά μας από εσάς κύριε Υπουργέ να μας παραχωρήσετε μία έκταση ώστε εκεί πολλά ιδρύματα να στεγάσουν τα προβλήματα και τον πόνο των ανθρώπων” είπε χαρακτηριστικά.

  Και κατέληξε: “Θα ήθελα να σας παρακαλέσω κύριε Yπουργέ να καλλιεργήσουμε το φρόνημα της συνεργασίας.

  Η Εκκλησία και ο καθένας από εμάς θα πρέπει να πάψει να λέει αυτά είναι δικά μου αυτά είναι δικά σου, αλλά να έρθουμε σε αυτό που μας είπε ο Μακρυγιάννης: Είναι δικά μας όλα και δεν τα ξεχωρίζουμε”.

  Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο υφυπουργός Άμυνας κ. Κ. Σπηλιόπουλος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Α.Α. π. Γαβριήλ Παπανικολάου και ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ “Aποστολή” κ. Κ. Δήμτσας.

  Φώτο: Χρ. Μπόνης

  Δείτε το σχετικό βίντεο:

  ...

  Πηγή