Πληροφορίες

Η σελίδα αυτή είναι μια Ορθόδοξη ομολογία και παρουσία στο ομιχλώδες και βαλτώδες πεδίο του ιντερνετ. Παράλληλα αποτελεί και μια προσπάθεια πνευματικής ενημέρωσης για έναν πιστό. Καλή πλοήγηση.


info[@]pistos[.]gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

 • Το Όνομα σας
 • Το Email σας
 • Το μήνυμα σας
 •  

Βρίσκεστε εδώ:

Κληρικά

 • Συνάντηση Ιερώνυμου με το Γραμματέα Θρησκευμάτων

  Εθιμοτυπική συνάντηση με το νέο Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας είχε το πρωί της Πέμπτης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. Ο κ. Γιώργος Καλαντζής διορίστηκε Γραμματέας  την προηγούμενη εβδομάδα στην κενή από το 2004 θέση του Γραμματέα Θρησκευμάτων.  

  Η επίσκεψη του νέου γραμματέα του υπουργείου Παιδείας στην Αρχιεπισκοπή διήρκεσε περίπου μια ώρα και η συζήτησή του με τον κ. Ιερώνυμο περιστράφηκε γύρω από τα θέματα που αφορούν τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας, την εκκλησιαστική εκπαίδευση και το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας.  

  Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος μετά τη συνάντησης ερωτηθείς σχετικά δήλωσε ότι «τα θέματα που κουβεντιάσαμε ήταν πολλά και σε βάθος. Υπάρχουν πολλά που έχουν σχέση με τη ζωή της Εκκλησίας, την πρακτική, την καθημερινή. Επάνω σ’ αυτά συζητήσαμε και επιφυλαχθήκαμε να συναντηθούμε ξανά σύντομα».

  Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Καλαντζής υποστήριξε ότι «η συζήτηση με τον Αρχιεπίσκοπο είναι πάντοτε πηγή ελπίδας και χαράς. Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη που κάνω μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου και βεβαίως αυτή δε θα μπορούσε παρά να είναι στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, του οποίου ο λόγος είναι λόγος ελπίδας σε μία εποχή που η χώρα χρειάζεται την ελπίδα. Ήταν μία συζήτηση σε πνεύμα συνεργασίας και συναλληλίας».

  ...

  Πηγή