Πληροφορίες

Η σελίδα αυτή είναι μια Ορθόδοξη ομολογία και παρουσία στο ομιχλώδες και βαλτώδες πεδίο του ιντερνετ. Παράλληλα αποτελεί και μια προσπάθεια πνευματικής ενημέρωσης για έναν πιστό. Καλή πλοήγηση.


info[@]pistos[.]gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

 • Το Όνομα σας
 • Το Email σας
 • Το μήνυμα σας
 •  

Βρίσκεστε εδώ:

Κληρικά

 • Υποδοχή λειψάνου της Αγίας Παρασκευής στην Ι.Μ. Αγίας Σκέπης και Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσας

  Μέσα σε κλίμα κατάνυξης υποδέχθηκε ο λαός του βορείου Έβρου το λείψανο της αγίας μεγαλομάρτυρος Παρασκευής στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης και Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσας, το οποίο εκομίσθη εκ της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευή Μάζιου Μεγάρων. Αποτελεί δωρεά των αδελφών της Ιερά Μονής Μαζίου προς την αδελφότητα της ομωνύμου Ιεράς Μονής Νέας Βύσσας για το μόνιμο αγιασμό των πιστών της ευρύτερης περιοχής.

  Η υποδοχή του ιερού λειψάνου έγινε μπροστά στο αγίασμα της μονής, τον τόπο δηλαδή στον οποίο καθ' υπόδειξη της αγίας Παρασκευής βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα της.

  Ακολούθως σχηματίσθηκε ιερά πομπή με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Δαμασκηνό, τον ιερό κλήρο, τους άρχοντες και τον πιστό λαό και μεταφέρθηκε το ιερό λείψανο στο Καθολικό της μονής όπου και εψάλη η ακολουθία του εσπερινού. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον πιστό λαό χαρακτήρισε την παρουσία του ιερού λειψάνου ως ένα μεγάλο πνευματικό θησαυρό και ιδιαίτερη ευλογία για τον λαό του ακριτικού Έβρου. Κάνοντας μνεία του ονόματος του μακαριστού Μητροπολίτου Νικηφόρου, ο οποίος και έθεσε το θεμέλιο λίθο του ναού της Μονής, ευχαρίστησε όλους όσους μέχρι τώρα συνέδραμαν στην ανέγερση της Ιεράς Μονής.

  Ακολούθησε αγρυπνία με τη συμμετοχή των αδελφών της Ιεράς Μονής και πλήθους πιστών.  

  image

   

  ...

  Πηγή