Follow @pistosgr

Βρίσκεστε εδώ:

Κοινωνικοπολιτικά

 • Αναβάθμιση των S-300PMU1 της ΠΑ στο επίπεδο που κατέρριψε το RF-4E της ΤΗΚ!

  Την έκδοση των S-300PMU2 που κατέρριψε το τουρκικό RF-4 στην Συρία προτείνει ως πρόγραμμα αναβάθμισης των ελληνικών S-300MPU1 στην Ελλάδα η Ρωσία, αποκαλύπτει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα.

  Το ελληνικό σύστημα αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρώσει την δοκιμή επιχειρησιακής αποδοχής πέντε χρόνια μετά την μεταβίβασή του από την κυπριακή ιδιοκτησία στην Ελλάδα.

  Δυστυχώς στο υπουργείο Άμυνας η κατάσταση που επικρατεί είναι τόσο χαοτική σε επίπεδο πολιτικής κατεύθυνσης που ενώ έχει ολοκληρωθεί δωρεάν από τους Ρώσους τεχνικούς η εργοστασιακή επιθεώρηση αξίας 2,5 εκατ. ευρώ η ελληνική πλευρά, ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ κωλυσιεργούν χωρίς εμφανείς λόγους (βασικά όλοι ξέρουν γιατί…).

   

  Μάλιστα ειπώθηκε πως “έπρεπε να έρθει η νέα πολιτική ηγεσία για να γίνει η δοκιμή”!

  Η ρωσική πρόταση για την αναβάθμισή των S-300PMU1 ήρθε επικαιροποιημένη καθώς σε τρία χρόνια η ελληνική αεράμυνα θα έχει να αντιμετωπισει την υπέρτατη πρόκληση, τα τουρκικά F-35. Διαβάστε στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ όλες τις λεπτομέρειες της πρότασης.

  Επίσης διαβάστε στην ΣΤΡΑΤΓΙΚΗ, την πρόταση από την Ρωσία απόκτησης ενός εξαιρετικού όπλου αποτροπής, του χαμηλού κόστους κτήσης και επιχειρησιακά εξαιρετικά ευέλικτου βλήματος cruise Club-K, το οποίο τοποθετημένο σε σειρά νησιών, ακόμακαι σε κοντέϊνερ, θα μπορούσε ακόμα και σε περιορισμένο αριθμό να δώσει λύσεις αποτροπής που κανονικά απαιτούν πολλά δισεκατομμύρια ευρώ για να επιτευχθούν.

  Ακόμα διαβάστε στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα με δώρο ένα συλλεκτικό τεύχος του περιοδικού ΠΟΛΕΜΟΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ ή ένα βιβλίο από την βιβλιοθήκη της “Σ”: ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ & ΕΠΙΛΕΚΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: Παρόν και μέλλον

  Η απόδοση των ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων στις πρόσφατες ασκήσεις ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 2012 και στη γενική κινητοποίηση του συνόλου της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης, χωρίς μετακινήσεις στρατευμάτων, αποτέλεσαν την καλύτερη επιβράβευση των προσπαθειών της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ΓΕΕΘΑ να δημιουργήσουν μία αξιόπιστη και αποτελεσματική δύναμη άμεσης αντίδρασης. Δείτε πως γεννήθηκαν, πως αναπτύχθηκαν και σε ποιο επίπεδο βρίσκονται σήμερα οι ελληνικές ειδικές και επίλεκτες δυνάμεις.

  ΑΝΤΙΑΠΟΒΑΤΙΚΕΣ-ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ: TCS – Nimrod 3 – Spike NLOS

  Η γεωπολιτική σύγκρουση της Τουρκίας και του Ισραήλ, μετά το γνωστό περιστατικό του πλοίου Mavi Marmara, ανέτρεψε τα μέχρι τότε δεδομένα στην περιοχή της Αν. Μεσογείου. Από τότε η ελληνοϊσραηλινή αμυντική συνεργασία ενδυναμώθηκε στον μέγιστο βαθμό και μετά την επικείμενη υπογραφή του συμβολαίου για τα SPICE 1000 και 2000, μια σειρά άλλων οικονομικών στην απόκτησή τους, πυραυλικών συστημάτων προτείνεται από το Ισραήλ στις ελληνικές Ε.Δ.

  Διακλαδική άσκηση «Θαλάσσιος Γρύπας 1/12»
  Πυραυλική καταιγίδα στο Κρητικό Πέλαγος

  Η πρόσφατη διακλαδική άσκηση «Θαλάσσιος Γρύπας 1/12», η οποία διεξήχθη στο Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΒΚ) αποτελεί ίσως την καλύτερη απόδειξη της ποιότητας και των δυνατοτήτων του προσωπικού και των μέσων  των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Τρεις ρεπόρτερ καταγράφουν στην μεγάλη αποστολή του defencenet.gr, όλο το παρασκήνιο

  18 Ιουνίου 1992: 20 χρόνια από τη θυσία του Νίκου Σιαλμά στο Αιγαίο –
  Τι συνέβη στη μοιραία αερομαχία

  Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται στις 18 Ιουνίου από την τραγική εκείνη ημέρα που ο υποσμηναγός Νικόλαος έχασε τη ζωή του πετώντας ένα Mirage F.1CG σε αερομαχία με τουρκικά αεροσκάφη. Το παράδειγμα του ηρωικού πιλότου της ΠΑ παραμένει ζωντανό ακόμη και σήμερα, που η χώρα διέρχεται μιας πρωτοφανούς κρίσης, σε όλους τους τομείς.

  ΠΑ & F-4 AUP: Οι «Ghost Riders» της 338Μ

  Σε μια εποχή με τα σοβαρά προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, η ΠΑ παραμένει ένα από τα βασικότερα εργαλεία της προάσπισης του Αιγαιακού της χώρου αλλά και των ζωτικών της συμφερόντων που απορρέουν από τα ενεργειακά κοιτάσματα στη ΝΑ Μεσόγειο. Οι “παλιοί” φαντομάδες με το φοβερό ραντάρ APG-65APY “δεν παίζονται” σε αερομαχίες BVR.

  Οι πραγματικές επιχειρησιακές δυνατότητες – Οι αερομεταφορές στον ΕΣ

  Το ελληνικό αρχιπέλαγος, με τα δεκάδες νησιά και τις βραχονησίδες, με ελάχιστες ή χωρίς καθόλου υποδομές υποστήριξης επιχειρήσεων σε πολλά από αυτά, σε μεγάλη απόσταση από τον κορμό της ηπειρωτικής χώρας –αλλά σε ελάχιστη από τις μικρασιατικές ακτές– επιβάλλει για την υπεράσπισή του τη σχεδίαση και προετοιμασία διεξαγωγής πολλαπλών επιχειρήσεων μεταφορικών ελικοπτέρων. Ποιες είναι οι σημερινές πραγματικές δυνατότητες αερομεταφοράς στα μέτωπα του Έβρου και του Αρχιπελάγους; Tαχεία μεταφορά δυνάμεων στην Κύπρο: Πόσο εφικτή & αποτελεσματική είναι;

  Η μεταφορά δυνάμεων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εγχειρήματα κάθε στρατιωτικής σύγκρουσης. Τις πλείστες φορές το στρατιωτικό αυτό εγχείρημα είναι ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της εκάστοτε ηγεσίας όλων των στρατιωτικών δυνάμεων παγκοσμίως. Για την Ελλάδα με το δεδομένο στρατηγικό πρόβλημα ενίσχυσης των δυνάμεων στα απομακρυσμένα εθνικά εδάφη είναι απλά θέμα εθνικής επιβίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού. Έκθεση-ΣΟΚ: Πάμε για ένα Δ΄ Ράιχ στην Ευρώπη;

  Ένα εκπληκτικό άρθρο του Αλέξανδρου Μπούφεση για όλα αυτά που έχουν σχειδαστεί και εφαρμόζονται από την Γερμανία! Το 1995 η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» αναδημοσιεύει άρθρο 66 ετών, δηλαδή του 1945, αμέσως μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Στο άρθρο, Ελβετός δημοσιογράφος ρωτάει ανώτατο αξιωματούχο της Καγκελαρίας, σχετικά με την πορεία της χώρας του μετά την ολοκληρωτική καταστροφή που υπέστη. Η ερώτηση έχει ως εξής: «Και τώρα τι σκοπεύετε να κάνετε; Νικηθήκατε. Ο κόσμος σας μισεί. Δεν πρόκειται να ξεχάσει αυτά που κάνατε. Πώς θα ορθοποδήσετε ξανά ως έθνος;».
  Η απάντηση του ηχεί στα αυτιά μας στις μέρες μας και προκαλεί αποτροπιασμό, ανάλογο με τα ντοκιμαντέρ εκείνα τα οποία εμφανίζουν αποστεωμένους αιχμαλώτους του Άουσβιτς και του Νταχάου. ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ: Τα think tanks του Παντουρκισμού

  Τις δύο τελευταίες δεκαετίες, με την εμπέδωση στην Άγκυρα της αντίληψης ότι η Τουρκία είναι μια ανερχόμενη περιφερειακή υπερδύναμη η οποία όλο και περισσότερο παίζει ενεργό και καθοριστικό ρόλο ακόμη και στις διεθνείς εξελίξεις, έχουν δημιουργηθεί μια σειρά Κέντρων Στρατηγικών Ερευνών που καλύπτουν όλο το φάσμα των διεθνών σχέσεων και διεθνών προβλημάτων που αφορούν την Τουρκία, τον τουρκικό κόσμο και όχι μόνο. ΑΛΒΑΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ: Η αναβίωση του UCK

  Ο αλβανικός εθνικισμός, εκτός από την Ελλάδα, παίζει «παιχνίδια» και με τα Σκόπια, ποντάροντας στους Αλβανούς του κρατιδίου. Άλλωστε και αυτοί αποτελούν, σύμφωνα με τους ακραίους κύκλους της γειτονικής χώρας, αναπόσπαστο τμήμα της Μεγάλης Αλβανίας. Ισχυρίζονται ότι παραβιάζονται κάθε μέρα τα δικαιώματα, αστικά, πολιτικά, οικονομικά, των Αλβανών των Σκοπίων.

  Κατηγορούν τους Σκοπιανούς ότι έντεχνα κατόρθωσαν να εμφανίσουν τους Αλβανούς της χώρας ως μια μικρή μειονοτική ομάδα, χωρίς καμία νόμιμη, δημοκρατική οντότητα και χωρίς δικαιώματα.

  Τμήμα ειδήσεων defencene.gr


  ...

  national pride


Δημοφιλη αρθρα

Λογοι