Βρίσκεστε εδώ:

Κοινωνικοπολιτικά

 • Είπε τους άθεους «κοινωνιοπαθείς» ο ηθοποιός Ντένζελ Ουάσινγκτον ;


  The Blaze / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

  Ο ηθοποιός Ντένζελ Ουάσινγκτον, (Denzel Washington), είναι ένας από τους πιο γνωστούς Χριστιανούς του Χόλιγουντ. Οι θρησκευτικές απόψεις του είναι καλά τεκμηριωμένες, καθώς ο βραβευμένος δύο φορές με όσκαρ ηθοποιός είναι κάτι περισσότερο από ανοικτός στο να μιλάει για τις θρησκευτικές του απόψεις τόσο με τους φαν του όσο και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Όμως, πρόσφατα, ο Ουάσιγκτον άκουσε κάποια αρνητικά σχόλια σ'υμφωνα με τα οποία, όπως λένε κάποιοι, συνδέει τους άθεους με τους ‘κοινωνιοπαθείς’ (sociopaths). (Σχ. ΚΟ: πρόκειται για Δυσλειτουργία Αντικοινωνικής Προσωπικότητας. Η διαταραχή χαρακτηρίζεται από μια διαρκή αδιαφορία για τα δικαιώματα των άλλων, ανικανότητα συμμόρφωσης σε κοινωνικούς κανόνες, απάτη για προσωπικό όφελος ή ευχαρίστηση, και έλλειψη μετάνοιας για πράξεις που, με οποιοδήποτε τρόπο, πληγώνουν τους άλλους ανθρώπους).

  Ενώ προωθεί τη νέα του ταινία "Safe House," ο ηθοποιός περιέγραψε τη δυσκολία του να παίξει έναν από τους κύριους χαρακτήρες, τον Tobin Frost – έναν πρώην πράκτορα της CIA, που έχει μετατραπεί σε διεθνή (και κακόφημο) εγκληματία. Όταν ρωτήθηκε αν ήταν δύσκολο να απεικονίσει το χαρακτήρα, είπε:

  "Υπάρχει ένα βιβλίο που διαβάζω και ονομάζεται ‘The Sociopath Next Door’ (‘Ο κοινωνιοπαθής της διπλανής πόρτας’). Και διαβάζω κάτι από αυτό κάθε μέρα πριν πάω να παίξω. Πραγματικά έγινε οδηγός μου. Όταν σκέφτεστε έναν κοινωνιοπαθή ... σκέφτεστε κάποιον βίαιο άνθρωπο. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων δεν είναι βίαιοι. Έχουν μόνο την επιθυμία να νικήσουν. Απλώς δεν έχουν συνείδηση ​​- δεν την έχουν. Η πλειοψηφία από αυτούς επίσης, είναι άθεοι. Οπότε αυτό ήταν το βιβλίο που ήταν κάπως σαν την Βίβλο μου αν θέλετε ... στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου για αυτό το ρόλο. "

  Εδώ ο Ουάσιγκτον κάνει αυτά τα σχόλια:

  Σε μια συνέντευξη με τον Matt Lauer του "Today Show," ο Ουάσιγκτον, έκανε ανάλογες παρατηρήσεις την περασμένη εβδομάδα.

  «Διάβασα αυτό το βιβλίο με τίτλο ‘The Sociopath Next Door,’ και έγινε σαν την Βίβλο μου, είπε. "Τα χαρακτηριστικά ενός sociopath: Καμία συνείδηση, καμία αίσθηση τύψεων, συνήθως άθεος, απλά θέλει πάντα να κερδίζει, να κυριαρχεί ... Είναι στα πρόθυρα να του κάνουν το βασανιστήριο του εικονικού πνιγμού (waterboarded) και λέει στον τύπο ότι έφερε τις λάθος πετσέτες. Ακόμα προσπαθεί να κερδίσει. "

  Στο παρακάτω βίντεο το λέει γύρω στο 1:45

  Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

  Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν μερικές σκληρές κριτικές και κατηγορίες. Η Christian Post δίνει μια ανακεφαλαίωση της συζήτησης γύρω από τα σχόλιά του:

  Η περιγραφή του χαρακτήρα πρόσβαλε κάποιους που έλεγαν ότι ο Ουάσιγκτον συνδέει σκόπιμα τους άθεους με τους κοινωνιοπαθείς. Το Examiner δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο "Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον συνδέει τους άθεους με τους κοινωνιοπαθείς." Οι χρήστες του blog του Examiner είχαν ανάμεικτα συναισθήματα και έδωσαν διαφορετικές απαντήσεις. Μερικοί συγκρίνανε τις δηλώσεις του με εκείνες του Μελ Γκίμπσον, του οποίου θεωρήθηκαν αντισημιτικές και δήλωσαν ότι δεν θα βλέπουν πλέον τις ταινίες του Ντένζελ Ουάσινγκτον λόγω των επιθετικών του σχολίων.

  Ωστόσο, άλλοι δεν το πήραν τόσο σοβαρά. "Νομίζω ότι έτσι ήθελε να περιγράψει τον χαρακτήρα που παίζει. Υπάρχουν άθεοι που είναι ‘πειραγμένοι’ όπως το ίδιο και θρησκευόμενοι. Με άλλα λόγια, οι πράξεις που αυτός ο χαρακτήρας διαπράττει δεν οφείλονται σε κάποια πίστη στο Θεό, αλλά σε κάποια άλλα κοινωνιοπαθή χαρακτηριστικά", έγραψε ο Christopher Lewis.

  Βλέποντας τα πραγματικά σχόλια του Ουάσιγκτον, φαίνεται ότι έλεγε ότι οι κοινωνιοπαθείς τείνουν (η πλειοψηφία) να είναι άθεοι, όχι ότι οι άθεοι είναι οπωσδήποτε κοινωνιοπαθείς. Είναι σαφές ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ αυτών των δύο.

  ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

  ...

  Κόκκινος Ουρανός


Δημοφιλη αρθρα

Λογοι