Βρίσκεστε εδώ:

Κοινωνικοπολιτικά

 • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ”ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΝ” ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ

  Mετά τα συστήματα ταχείας ζεύξης ποταμών (βλέπε Έβρος), 12 ελικόπτερα αεραποβάσεων προμηθεύεται κατεπειγόντως η Άγκυρα, φωτογραφίζοντας ξανά πόσο πολύ σκέφτεται ακραία ενδεχόμενα σε βάρος της ελληνικής εδαφικής ακεραιότητας.

  Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, η Άγκυρα προχωρά κατεπειγόντως στην προμήθεια 12 ελικοπτέρων γενικής χρήσης για τον εξοπλισμό του μεγασκάφους ελέγχου και συντονισμού αποβάσεων LPD.

  Το μεγασκάφος που πρόκειται να ναυπηγήσει η Τουρκία φυσικά δεν προορίζεται για το Κουρδιστάν, αλλά για τα ελληνικά νησιά.

  Φυσικά το πλοίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έλεγχο πάσης φύσεως αεροναυτικών επιχειρήσεων, καθώς και για τον έλεγχο και διοίκηση του τουρκικού Ναυτικού στην Αν. Μεσόγειο.

  Πρόκειται για ένα νέο διαφορετικό πρόγραμμα από αυτό της απόκτησης 24 ελικοπτέρων S-70 B2 ASW Seahawk.

  Τα νέα αυτά ελικόπτερα θα αξιοποιηθούν αποκλειστικά από το νέο ελικοπτεροφόρο το οποίο η Τουρκία θα έχει αποκτήσει μέχρι τις αρχές της επόμενης δεκαετίας και από τα λοιπά πέντε αποβατικά πλοία LST του τουρκικού Ναυτικού.

  Τα ελικόπτερα αυτά είναι ειδικής διαμόρφωσης για να μπορούν να επιχειρούν από πλοία μεταφέροντας στρατιώτες και υλικό σε αποβατικές επιχειρήσεις ή αποστολές περιπολιών και νηοψιών.

  Με τα ελικόπτερα αυτά να αποτελούν οργανικά μέσα του ελικοπτεροφόρου, κατάλληλα διαμορφωμένα για την πραγματοποίηση αποστολών στην θάλασσα, η τουρκική ναυτική δύναμη στην οποία θα ανήκει το ελικοπτεροφόρο θα μπορεί να επιχειρεί αυτόνομη και κατάλληλα εξοπλισμένη για αερο-αποβατικές αποστολές.

  Πρόκειται για προμήθεια με καθαρά επιθετικούς σκοπούς κατά της Ελλάδας, ανάλογη με αυτή της προμήθειας γεφυρών ταχείας ζεύξεως υδάτινων κωλυμάτων, ακτοδρόμων διάβασης αρμάτων από υδάτινα κωλύματα κλπ., για την ζεύξη του ποταμού Έβρου. Με το πλοίο αυτό και φυσικά με τα υπόλοιπα σκάφη που θα το συνοδεύουν η Τουρκία θα μπορεί να ενισχύσει την υπάρχουσα ναυτική δύναμη ασφαλείας που έχει δημιουργήσει  (Turkish Navy Task Force) κάνοντας ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός στον τομέα της προβολής ισχύος στην Αν. Μεσόγειο. Η μεθοδικότητα της δημιουργίας αυτής της δύναμης, πραγματικά αποδεικνύει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας για κυριαρχία στις θάλασσες που την περιβάλλουν και των ενεργειακών πόρων που βρίσκονται σε αυτές, σύμφωνα με το δόγμα όπως αυτό εκφράστηκε από το Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Οζκιόκ το 2005.

  www.elkeda.gr


  ...

  national pride


Δημοφιλη αρθρα

Λογοι