Πληροφορίες

Η σελίδα αυτή είναι μια Ορθόδοξη ομολογία και παρουσία στο ομιχλώδες και βαλτώδες πεδίο του ιντερνετ. Παράλληλα αποτελεί και μια προσπάθεια πνευματικής ενημέρωσης για έναν πιστό. Καλή πλοήγηση.


info[@]pistos[.]gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

 • Το Όνομα σας
 • Το Email σας
 • Το μήνυμα σας
 •  

Βρίσκεστε εδώ:

Κοινωνικοπολιτικά

 • ΕΚΤΑΚΤΟ: Απόφαση Γερμανίας-Γαλλίας για το ελληνικό χρέος

  ΑΝΑΝΕΩΣΗ (11:40) Όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλα δείχνουν ότι τελικά ο τραπεζικός φόρος δεν θα αποτελέσει μέρος της συμφωνίας για το δεύτερο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, όπως είχε διαφανεί στις πληροφορίες που είχαν διαρεύσει τα ξημερώματα.

   

  ————————————

  Πολύ σημαντική απόφαση για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και όλης της ευρωζώνης γενικότερα ελήφθη πριν από λίγη ώρα, μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας.

  Έπειτα από πολύωρες συζητήσεις στο Βερολίνο, η Ά. Μέρκελ και ο Ν. Σαρκοζύ, με τον Ζ. Κ. Τρισέ να συμμετέχει για μικρότερο χρονικό διάστημα στη συζήτηση, συμφώνησαν σε σχέδιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, το οποίο θα περιλαμβάνει συνεισφορά του τραπεζικού τομέα της Ευρώπης.

  Περισσότερες πληροφορίες δεν έγιναν γνωστές, καθώς αναμένεται το σχέδιο να παρουσιαστεί σήμερα, Πέμπτη 21/7, στους 17 πρωθυπουργούς της ευρωζώνης. Ωστόσο, με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θα πρόκειται για νέα δάνεια από χώρες της ευρωζώνης, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και με συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών.

  Βέβαια, όπως έχουν δηλώσει ήδη οι οίκοι αξιολόγησης, η συμμετοχή των ιδιωτών θα σημάνει ότι η ελληνική οικονομία έχει χρεοκοπήσει. Από την άλλη, όμως, οι οίκοι θεωρούν τα περισσότερα από τα σχέδια ως χρεωκοπία. Αυτό που μένει να δούμε είναι, αν θα υπάρξει σοβαρή πολιτική βούληση από την Ε.Ε. στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης που είναι πρωτίστως πολιτική.

  Ο Γκούιντο Βέστερφέλε δήλωσε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι το ευρώ είναι το πεπρωμένο μας και η επιθυμία μας. Πιστεύω ότι θα υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα.» Αντίστοιχες ήταν και οι δηλώσεις του Αλαίν Ζυππέ και του εκπροσώπου Τύπου της Α. Μέρκελ.

   defence-point


  ...

  Πηγή