Follow @pistosgr

Βρίσκεστε εδώ:

Κοινωνικοπολιτικά

 • ΕΛΛΗΝΟ-ΡΩΣΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.Κάθοδος Ρώσων τουριστών και επενδυτών στα ξενοδοχεία

  Κάθοδος Ρώσων τουριστών και επενδυτών στην ελληνική τουριστική αγορά. Φέτος πάνω από ένα εκατομμύριο θα επιλέξουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.Την ίδια στιγμή Ρώσοι επιχειρηματίες αγοράζουν το ένα ξενοδοχείο μετά το άλλο.

  Το ενδιαφέρον τους στρέφεται κυρίως σε αυτά που βρίσκονται στη λίστα των πέντε αστέρων.

  Στη δυναμική της ρωσικής τουριστικής αγοράς αναφέρθηκαν χθες Eλληνες και Ρώσοι ομιλητές στο Ελληνο-Ρωσικό Τουριστικό Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης.

  Οι Ρώσοι τουρίστες θα ήταν πολύ περισσότεροι αν η χώρα μας δεν ήταν στη «ζώνη» Σένγκεν.

  O αντιπρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού της Ρωσίας Γιούρι Μπαρζίκιμ, μιλώντας στο Ελληνορωσικό Συνέδριο, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει περισσότερους Ρώσους τουρίστες. Ο ίδιος επεσήμανε και τις δυσκολίες που υπάρχουν στην έκδοση τουριστικής βίζας, ζητώντας περισσότερες βίζες και πολλαπλών εισόδων.

  Ο Ρώσος αντιπρόεδρος θεωρεί επιβεβλημένη την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου της χώρας μας για τους συμπατριώτες του που θέλουν να επισκεφτούν την Ελλάδα. Πάντως, ο κ. Μπαρζίκιμ «άνοιξε» το θέμα των τιμών των καταλυμάτων.

  Ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας είπε ότι η διαδικασία έκδοσης της βίζας γίνεται σε 48 ώρες. Τόνισε ότι ήδη το προξενείο στη Ρωσία μέσω των 60 ιδιωτικών visa centers έχει παρουσία σε 16 πόλεις. Ο υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε πως χορηγούνται πλέον βίζες πολλαπλών εισόδων διάρκειας έως 5 έτη.

  Χρονιά ανάκαμψης Την αισιοδοξία της για τη φετινή τουριστική περίοδο εξέφρασε η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη. Το 2013 θα είναι χρονιά ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού και θα συμβάλει στην ενίσχυση των εισοδημάτων και την αύξηση της απασχόλησης. Η υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι όποιος αγοράζει κατοικία στην Ελλάδα θα εξασφαλίζει και άδεια παραμονής.

  Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) Γιώργος Τσακίρης ανέφερε ότι ο μέσος όρος της δαπάνης του Ρώσου επισκέπτη ήταν 1.085 ευρώ τη χρονιά που πέρασε. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα κατατάσσεται στην έβδομη θέση των πιο δημοφιλών προορισμών των Ρώσων τουριστών.

  Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάος υποστήριξε ότι πρέπει να μειώσουμε την εξάρτησή μας από τις αγορές της Αγγλίας και της Γερμανίας και τόνισε ότι πρέπει να αναπτυχθεί μία νέα προοπτική με την αγορά της Ρωσίας. Ο κ. Τσακίρης επεσήμανε ότι πρέπει η ελληνική πλευρά να αναζητήσει την οριστική λύση στο πρόβλημα της βίζας Σένγκεν για τους Ρώσους τουρίστες.

  Στο Αιγαίο Ρωσικός όμιλος αγοράζει «παλάτια»

  Ρώσοι επιχειρηματίες κάνουν «απόβαση» στο Αιγαίο αγοράζοντας το ένα ξενοδοχείο μετά το άλλο. Ο όμιλος ρωσικών συμφερόντων Cronwell Hotels and Resorts λειτουργεί συνολικά 15 ξενοδοχεία, εκ των οποίων τα τρία είναι στην Ελλάδα. Πρόσφατα απέκτησε το Platamon Palace Beach Hotel and Spa 5 αστέρων, συνολικής δυναμικότητας 192 δωματίων στην Πιερία.

  Ο όμιλος Cronwell τα τρία τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει δραστηριότητα στην περιοχή της Χαλκιδικής. Το ανακαινισμένο Rahoni Cronwell Park Hotel στη Νέα Σκιώνη Κασσάνδρας έχει μετατραπεί σε πεντάστερο ξενοδοχείο, προσφέροντας όλες τις ανέσεις στους επισκέπτες.

  Επίσης, ο ομογενής Ιβάν Σαββίδης άπω τη Ρωσία και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ εκμίσθωσε για 12 μήνες το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς. Η πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα της Βουλιαγμένης αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον Ρώσων επιχειρηματιών, σύμφωνα με παράγοντες της τουριστικής αγοράς.

  Να σημειωθεί ότι οι τελικές προσφορές θα κατατεθούν έως τις 17 Μαρτίου του 2013. Ο διαγωνισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο.

  Νίκος Θεοδωρόπουλος


  ...

  national pride


Δημοφιλη αρθρα

Λογοι