Βρίσκεστε εδώ:

Κοινωνικοπολιτικά

 • Επίθεση σε Κουρή – Χατζηνικολάου και στήριξη σε Ψυχάρη – Μπόμπολα από Παπανδρέου  Ωμός εκβιασμός των βουλευτών να ψηφίσουν την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων (αλλά χωρίς να πει ότι το απαίτησε η τρόικα…) και τρία μέτωπα (Χατζηνικολάου - Κουρή, τραπεζίτες, δικαστικούς) ήταν η ομιλία του ΓΑΠ στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

  Ο κ. Παπανδρέου ξεκίνησε με δύο ώρες καθυστέρηση μία ομιλία στην οποία δεν είπε τι θα κάνει για το πολιτικό πρόβλημα της χώρας δηλαδή με την πρωθυπουργία του.

  Ο ΓΑΠ περιμένει μεγάλο «κούρεμα» από την Ε.Ε. και ξέρει ότι οι Έλληνες τραπεζίτες (που κάποτε του οργάνωναν δείπνα…) αντιδρούν. Όμως και σ’ αυτό το θέμα επέλεξε να πάει με τον ισχυρό και τον πλούσιο, την Μέρκελ, τον Σαρκοζί και τις ξένες τράπεζες. «Μας ενδιαφέρει ο χρηματοπιστωτικός τομέας, όμως το συμφέρον των τραπεζών δεν ταυτίζεται απαραίτητα και πάντα με το συμφέρον της χώρας. Πρέπει ο κάθε παράγοντας του τόπου να σταθεί στο ύψος των εθνικών περιστάσεων», είπε και απείλησε ότι «οι θέσεις κάποιων θα καταρρεύσουν. Οι τράπεζες δεν θα καταρρεύσουν γιατί θα τις εγγυηθούμε».

  Η επίθεση σε Κουρή – Χατζηνικολάου εντυπωσιάζει, καθώς έγινε την επομένη της συνάντησης με Μπόμπολα – Ψυχάρη. Προφανώς κάθε συνάντηση έχει τα ανταλλάγματά της… Ο ΓΑΠ είπε ότι δεν είναι δυνατόν οι τράπεζες σε περίοδο κρίσης να χρηματοδοτούν κανάλι που έχει χρέη 500 εκατ. και να μην δίνουν ρευστότητα σε μικρές επιχειρήσεις και μετά να λένε ότι αν μειώσουμε το χρέος θα καταρρεύσουν οι τράπεζες. Εξέφρασε μάλιστα και παράπονα για τη στάση των μέσων ενημέρωσης: «έπρεπε να ενημερώνουν αντικειμενικά, όχι να προβάλουν μόνο την μιζέρια» (να τα βλέπει αυτά ο Σαμαράς…).

  Για τους δικαστές είπε ότι πρέπει να πληρώσουν τον οβολό τους, καθώς είναι «οι πιο ακριβοπληρωμένοι δημόσιοι λειτουργοί. Πιο ακριβοπληρωμένοι ακόμα και από τους βουλευτές που αρνήθηκαν αυξήσεις, ενώ οι δικαστές δεν τις αρνήθηκαν». Απάντησε στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ότι την «οικονομική κατοχή: θα την παλέψουμε όταν και οι δικαστές πληρώσουν τον οβολό τους και συμβάλουν στο αίσθημα δικαίου και δεν αφήνουν διάφορους παράγοντες ποδοσφαίρου, επιχειρηματίες να αποφεύγουν την δικαιοσύνη με τερτίπια και αναβολές».

  Ωστόσο ο ΓΑΠ επέδειξε αυταρχική συμπεριφορά προς τους βουλευτές του, τους οποίους ουσιαστικά εκβιάζει να ψηφίσουν την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Ενώ την Δευτέρα 4 βουλευτές (Βαρβαρίγος, Μακρυπίδης, Κυριακοπούλου, Κατρίνης) είπαν ότι περιμένουν να τους διαβεβαιώσει ότι το άρθρο 37 είναι απαίτηση της τρόικα, ο Παπανδρέου δεν είπε τίποτε, παρά μόνο ότι θέλει να ενισχυθεί ενόψει της διαπραγμάτευσης της Κυριακής!
  Είναι φανερό ότι τους έγραψε εις τα παλαιότερα των υποδημάτων και αυτούς και την Κατσέλη που ζήτησε αλλαγές στο άρθρο, αλλιώς θα το καταψηφίσει.

  Πηγή: newskosmos.com


Δημοφιλη αρθρα

Λογοι