Βρίσκεστε εδώ:

Κοινωνικοπολιτικά

 • «Η πιο επικίνδυνη κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση και μετά»  «H κυβέρνηση Παπανδρέου- Βενιζέλου αποδεικνύεται στην πιο επικίνδυνη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά»

  Δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση Παπανδρέου- Βενιζέλου αποδεικνύεται στην πιο επικίνδυνη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά», ενώ παράλληλα, απηύθυνε νέα πρόσκληση προς τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου να κάνουν το πρώτο βήμα για τη συνεργασία τους με στόχο «να φύγει αυτή η απερίγραπτη κυβέρνηση».

  Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις είπε ότι η κυβέρνηση «πανικόβλητη και παραδομένη, αντί να παραδεχθεί την πλήρη αποτυχία του μνημονίου και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, ώστε ο λαός να επιλέξει το μέλλον του, απειλεί και εκβιάζει χυδαία την ελληνική κοινωνία».

  Σχετικά με το ενδεχόμενο να ανακοινωθούν πρόσθετα μέτρα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αυτά τα μέτρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσουν.

  Πυρά εξαπέλυσε κατά και του προέδρου της Ν.Δ., λέγοντας ότι το μνημόνιο και τα νέα μέτρα, καθώς και η δήθεν επαναδιαπραγμάτευση του κ. Σαμαρά, αφήνουν ανέγγιχτους τους γνωστούς - αγνώστους που εφαρμόζουν το δεν πληρώνω εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δηλαδή, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, την εγχώρια διαπλοκή.

  Ο κ. Τσίπρας κάλεσε «όλες τις πολιτικές δυνάμεις, που, από προοδευτική σκοπιά, αμφισβητούν το μνημόνιο, να κάνουν το πρώτο σημαντικό και απαραίτητο βήμα στην αναγκαία πλέον σύγκλιση, για να μην πληρωθεί αυτό το απερίγραπτο χαράτσι, για να μην περάσει η νέα βαρβαρότητα που ετοιμάζουν».

  Το μεσημέρι ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με την ΠΟΕΣΥ και την ΠΟΣΠΕΡΤ και σε σχετική δήλωσή του είπε ότι η ΕΡΤ, παρά τα σημαντικά της προβλήματα και τη διαχρονική χειραγώγησή της, από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, παραμένει ένας ποιοτικός, ισχυρός και αντικειμενικός πόλος ενημέρωσης. Το σημαντικότερο, όμως, είναι, πρόσθεσε, ότι είναι μια δημόσια επιχείρηση που δεν είναι ελλειμματική. Είναι πλεονασματική. Παρ' όλα αυτά όμως εντάσσεται και στο καθεστώς της εφεδρείας, δηλαδή των απολύσεων, αλλά εντάσσεται πλέον και στο σχέδιο διάλυσης του από τον κ. Μόσιαλο.

  Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μόσιαλο ότι το σχέδιό του «δεν αποσκοπεί στη δημοσιονομική εξυγίανση. Αποσκοπεί στην ενίσχυση της διαπλοκής. Βασικός στόχος του κ. Μόσιαλου είναι να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της διαπλοκής στα ΜΜΕ. Βασικός στόχος του κ. Μόσιαλου είναι να περάσει η συχνότητα, να περάσει ακόμα και το κτήριο και ο εξοπλισμός της ΕΡΤ, σε ιδιώτες, που ελέγχουν τα ΜΜΕ, σε όλους όσοι εποφθαλμιούν να πάρουν το κομμάτι της διαφημιστικής πίττας, αλλά και την περιουσία της ΕΡΤ».

  Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

  Πηγή: NewsKosmos.Com/www.zougla.gr


Δημοφιλη αρθρα

Λογοι