Follow @pistosgr

Βρίσκεστε εδώ:

Κοινωνικοπολιτικά

 • Ισλαμική πλημμύρα από την Συρία απειλεί να “πνίξει” το Αν. Αιγαίο – Σε ετοιμότητα οι ΕΔ

  Αντιμέτωπη με την σκληρή πραγματικότητα των επιλογών της έρχεται η διεθνής κοινότητα στην Συρία, αφού μετά από μήνες μαχών μόλις αυτές τις ημέρες έγινε αντιληπτό το έγκλημα που έχει διαπραχτεί σε μία ακόμη Αραβική χώρα στο πλαίσιο της περίφημης “Aραβικής Άνοιξης” που όπως φαίνεται δεν θα είναι και τόσο “Άνοιξη” αλλά μάλλον ένας “Χειμώνας” για την περιοχή και πιθανόν και για την Ευρώπη.

  Περίπου εκατό χιλιάδες πρόσφυγες-ισλαμιστές περιμένουν στα τουρκικά παράλια το σύνθημα για να περάσουν από την Ανατολία στην Ελλάδα και από εκεί θεωρητικά τουλάχιστον στην Ευρώπη.

  Το ενδεχόμενο αυτό αποτέλεσε και το αντικείμενο της χθεσινής σύσκεψης των αρμόδιων υπουργών στην Αθήνα υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού αρχικά και εν συνεχεία στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αφού είναι πλέον εμφανές το ενδεχόμενο η χώρα μας να κατακλυστεί από αγνώστου προελεύσεως άτομα φονταμενταλιστικής ιδεολογίας και όχι απλά πρόσφυγες όπως κάποιοι αφελώς πιστεύουν.

   

  Ήδη η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών πιέχει για την λήψη αποτελεσματικών μέτρων ανάσχεσης του κύματος των προσφύγων, καθώς θεωρεί ότι πολλοί σαλαφιστές κρύβονται μεταξύ αυτών, με προορισμό της Γερμανία.

  Η τεράστια εισροή προσφύγων-ισλαμιστών στην Ελλάδα σε συνδυασμό με τους υπάρχοντες 800.000 λαθρομεταναστών και το 1,2 εκατ. ανέργων Ελλήνων θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοινωνικό-θρησκευτικό μείγμα.

  Οι χιλιάδες μαχητές που έχουν συγκεντρωθεί μέσα και περιφερειακά της Συρίας δεν είναι τυχαίοι άνδρες.

  Πρόκειται για φανατικούς Σουνίτες από το Λίβανο, το Ιράκ, και άλλες αραβικές χώρες, ενώ μέλη παρακλαδιών της Al Qaida έχουν διεισδύσει στην χώρα και ουσιαστικά έχουν αλλάξει το χαρακτήρα της εμφύλιας διαμάχης σε διαθρησκευτική διαμάχη, με τους φανατικούς Σουνίτες να πολεμούν του Αλαουίτες, του Δρούζους, τους Χριστιανούς και τους μετριοπαθείς Σουνίτες.

  Στις ΕΔ ανησυχούν μήπως βρεθούν ενώπιον “ειρηνικής” κατάληψης μικρών νησιών, όπως το Αγαθονήσι ακι το Φαρμακονήσι, για τα οποία έσχάτως εντείνοντα από την τουρκική πλευρά οι δηλώσεις περί “αμφισβήτησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

  Πως να αντιδράσει π.χ. μια διμοιρία του Στρατού στο Φαρμακονήσι (πέρα από έναν-δυό βοσκούς δεν έχει άλλους κατοίκους) αν 500 ή 1000 πρόσφυγες αποβιβαστούν ένα πρωί στις ακτές του νησιού, θέτοντάς το ουσιαστικά υπό ομηρεία;

  Έτσι η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα της Δύσης που ετοιμάζεται να πληρώσει το έγκλημα ενώ ο ίδιος ο ΟΗΕ αναγνωρίζει την ύπαρξη φανατικών μισθοφόρων ισλαμιστών στις τάξεις των αανταρτών.

  Πιο συγκεκριμένα και ενώ ήταν ευρύτατα γνωστό ότι χιλιάδες ισλαμιστές μαχητές από άλλες χώρες μάχονται στην Συρία, μόλις αυτές τις ημέρες ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ επικεφαλής της Ανεξάρτητης Επιτροπής του ΟΗΕ για τη Συρία Πάουλο Πινιέιρο αναγνώρισε σε επίσημη αναφορά του, την παρουσία «ξένων στοιχείων» μεταξύ των οποίων και τζιχαντιστών στην Συρία.

  Όπως αναφέρει ο Βραζιλιάνος αναλυτής του ΟΗΕ ορισμένα από αυτά τα «στοιχεία» προσχωρούν στις ένοπλες αντικυβερνητικές δυνάμεις, προσπαθώντας να τις επηρεάσουν ιδεολογικά, ενώ την ίδια στιγμή άλλοι εργάζονται αυτόνομα.

  Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη φορά που διεθνής οργανισμός αναγνωρίζει επίσημα έστω και υποβαθμισμένα την παρουσία ξένων φανατικών ισλαμιστών στην Συρία οι οποίοι συμμετέχουν στις μάχες είτε με τους Σύρους εξεγερμένους, είτε σε αυτόνομες ομάδες επιδιώκοντας τους δικούς τους στόχους.

  Η άτυπη συνεργασία της Δύσης με τις ομάδες αυτές, αφού οι πληροφορίες για την παρουσία αυτών των μαχητών είναι γνωστή αλλά η Δύση όλο αυτό το χρονικό διάστημα ευελπιστούσε να τους χρησιμοποιήσει για τους δικούς της στόχους στην Συρία, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την περιοχή.

  Με δεδομένη την στρατιωτική αδυναμία της Δύσης να εμπλακεί σε χερσαίες επιχειρήσεις στην περιοχή αναρωτιέται κανείς για το ποιά θα είναι η στρατιωτική δύναμη που θα εμποδίσει τις στρατιές αυτών των φανατικών ισλαμιστών και σαλαφιστών να συνεχίσουν το έργο τους στην Ευρώπη, όταν ο πόλεμος στην Συρία τελειώσει.

  Η λαϊκή-θρησκευτική εξέγερση των μουσουλμάνων εξαιτίας της προσβλητικής ταινίας για τον Μωάμεθ, ακόμα και σε χώρες που η Δύση πρόσφατα αντικατέστησε τα καθεστώτα με νέες κυβερνήσεις, απέδειξε ότι η πολιτική αυτή της “Αραβικής Άνοιξης” δεν επέτυχε αυτό που επιδιωκόταν, την σταθεροποίηση της περιοχής και την αποφυγή μίας ανεξέλεγκτης κοινωνικής έκρηξης.

  Οι εξεγέρσεις στις μουσουλμανικές χώρες σε συνδυασμό με την ισχυρή όπως φαίνεται παρουσία οργανωμένων ισλαμιστικών στρατιωτικών μονάδων στην Συρία διαμορφώνουν μία νέα κατάσταση στην Μεσόγειο η σοβαρότητα της οποίας δεν είχε εκτιμηθεί σωστά.

  Μόλις τώρα γίνεται αντιληπτό από την Δύση ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο της και πιθανόν η αναφορά του ΟΗΕ να αποτελεί το σημείο αλλαγής της πολιτικής της διεθνούς κοινότητας αναφορικά με την  παρουσία αυτών των ακραίων δυνάμεων στην Γόνιμη Ημισέληνο.

  Η εξάπλωση ενός τζιχαντιστικού κινήματος  με τα τσακάλια του πολέμου στην Μεσόγειο και στην νότιο Ευρώπη, όπου διαβιούν σημαντικοί μουσουλμανικοί πληθυσμοί μεταναστών και λαθρομεταναστών με ακραία συμπεριφορά όπως έχει αποδειχτεί στην Ελλάδα (βλ. συνεχόμενες διαδηλώσεις σε συνεργασία με αριστερές οργανώσεις και κόμματα), θα μπορούσε να αποτελέσει την επόμενη εστία έντασης στην περιοχή.

  Δεν αποκλείεται δε η αναφορά αυτή του ΟΗΕ  να σημάνει την έναρξη μίας εκστρατείας περιορισμού αυτών των δυνάμεων και αντιμετώπισης της κατάστασης στην Συρία με άλλα μέσα.

  Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


  ...

  national pride


Δημοφιλη αρθρα

Λογοι