Βρίσκεστε εδώ:

Κοινωνικοπολιτικά

 • Μεγαλύτερο από το αναμενόμενο το κοίτασμα “Αφροδίτη” στην Κύπρο

  natural_gas_platform_venoco_400x300

  Πολύ μεγαλύτερο από ό,τι αρχικά υπολογιζόταν φαίνεται να είναι το κοίτασμα φυσικού αερίου, στην Κύπρο, όπου διεξάγονται οι έρευνες της εταιρείας Noble, που έχουν προκαλέσει αναστάτωση σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο.

  Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Φιλελεύθερος” το κοίτασμα είναι πολύ πιο μεγάλο και από τους πλέον αισιόδοξους μέχρι τώρα υπολογισμούς και ήδη από  χθες από το φρεάτιο της γεώτρησης «αχνίζει» φυσικό αέριο!

  Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο Δ. Χριστόφιας, ετοιμάζεται για να μεταβεί στη πλατφόρμα στο τέλος της εβδομάδας και δεν αποκλείεται η επίσκεψη αυτή να συνοδευτεί και από το πρώτο «άναμμα» φλόγας στην πλατφόρμα, από φυσικό αέριο από τα έγκατα της θάλασσας της Κύπρου.

  Και αυτό, γιατί από χθες, υπάρχει έντονη αισιοδοξία, ότι το κοίτασμα στο οικόπεδο “Αφροδίτη’ είναι σημαντικά μεγαλύτερο των μέχρι τώρα υπολογισμών.

  Αυτό τουλάχιστον έδειξαν υψηλής τεχνολογίας ραδιοβολίσεις του τελευταίου τριημέρου εντός του φρεατίου.
  Και όπως είναι φυσικό, αυτή η εξέλιξη δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν “διεθνή παράγοντα”.

  Ρώσσοι, Βρεταννοί και άλλοι σπεύδουν να πληροφορηθούν για τα υπόλοιπα “οικόπεδα” της Κυπριακής θάλασσας.

  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον νέο γύρο αδειοδοτήσεων για έρευνες για φυσικό αέριο και σε άλλα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ, δείχνει η Ρωσία και, σύμφωνα με το ΡΙΚ, πιθανότατα θα επιδιωχθεί συμφωνία συνεργασίας Ρωσίας και Κύπρου σε κυβερνητικό επίπεδο στα πρότυπα της συμφωνίας για τη χορήγηση δανείου 2,5 δισ. ευρώ.

  elkosmos.gr

  Οκτωβρίου 11, 2011 - Αναρτήθηκε από τον/την Μιλήσιος | "Greek National Pride" blog, Κύπρος, OIKONOMIA

  Κανένα σχόλιο ακόμα.

  ...

  Nationalpride