Βρίσκεστε εδώ:

Κοινωνικοπολιτικά

 • «Ναι» στην εκταμίευση της 6ης δόσης


  «Ναι» στην εκταμίευση της 6ης δόσης
  Την εκταμίευση της 6ης δόσης, το συντομότερο δυνατόν, εισηγούνται στην έκθεσή τους οι ελεγκτές της τρόικας.
  Η δυναμική του ελληνικού χρέους παραμένει εξαιρετικά ανησυχητική, αναφέρουν στην έκθεσή τους οι ελεγκτές της τρόικας, ενώ κρίνουν ανεπαρκή το ρυθμό των μεταρρυθμίσεων. Παρ' όλα αυτά, εισηγούνται την εκταμίευση της έκτης δόσης το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου η χώρα μας να αποφύγει τη χρεοκοπία.
  «Η κοινή επιτροπή (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ εισηγείται την εκταμίευση της έκτης δόσης προς την Ελλάδα όσο το δυνατόν γρηγορότερα: αμέσως μόλις νομοθετηθούν τα συμφωνηθέντα μέτρα για τη δημοσιονομική εξυγίανση, τις ιδιωτικοποιήσεις και τη μεταρρύθμιση στην αγορά εργασίας, τα οποία ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση», αναφέρεται σε προσχέδιο της έκθεσης το οποίο έχει στην κατοχή του το Reuters.

  Μεταξύ άλλων, οι ελεγκτές διαπιστώνουν ότι η ύφεση είναι σημαντικά μεγαλύτερη απ' ό,τι προβλεπόταν και σημειώνεται ότι οι μεσοπρόθεσμες προβλέψεις για την ανάπτυξη ίσως πρέπει να αναθεωρηθούν προς τα κάτω. Εκτιμούν επίσης ότι τα πρόσθετα μέτρα για τη μείωση των εισοδημάτων και των δαπανών θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να πετύχει τον στόχο για το έλλειμμα του 2012, αλλά όχι και για το φετινό έλλειμμα.

  Σε κάθε περίπτωση αναγνωρίζεται ότι η κυβέρνηση έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στο κομμάτι της δημοσιονομικής εξυγίανσης και επισημαίνεται πως η Αθήνα έχει ετοιμάσει επιπλέον πακέτο μέτρων για τα έσοδα και τον έλεγχο των δαπανών.

  Νωρίτερα, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι η έκθεση της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής είναι στο στάδιο της οριστικοποίησης και αναμένεται να παρουσιαστεί στο Eurogroup της Παρασκευής.

  «Η έκθεση, που περιλαμβάνει και κοινή ανάλυση για τη βιωσιμότητα του χρέους, οριστικοποιείται και θα κατατεθεί στο Eurogroup», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΚομισιόνΑμαντέου Αλταφάζ στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.
  «Το Eurogroup συνεδριάζει αύριο. Η αξιολογησή του και τα συμπεράσματά του απηχούν την κοινή άποψη της τρόικας - της ΕΚΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ», συμπλήρωσε. «Δεν υπάρχει καμία διαφωνία».

  Ο Aλταφάζ πρόσθεσε ότι πρόθεση της τρόικας παραμένει η αποδέσμευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα να γίνει στα μέσα Νοεμβρίου, εφόσον εγκριθεί.

  Ναυτεμπορική

  ...

  Ινφογνώμων Πολιτικά