Follow @pistosgr

Βρίσκεστε εδώ:

Κοινωνικοπολιτικά

 • Νίκος: Καλό παιδί ο Γιώργος, αλλά…

     

   Ο Γιώργος δεν κάνει για πρωθυπουργός. Δεν το λέει κάποιος πολιτικός του αντίπαλος. Το ομολογεί, εμμέσως πλην σαφώς, ο ίδιος ο αδελφός του, Νίκος, αποκαλύπτοντας και σημαντικές αδυναμίες του χαρακτήρα του, όπως το ότι δεν είναι αποφασιστικός και προτιμά να γίνεται αρεστός παρά να συγκρούεται. Μάλιστα, αποκαλύπτει ότι ο Γιώργος ποτέ του δεν ήθελε να γίνει πρωθυπουργός!

   Τις αποκαλύψεις για τις μειωμένες ικανότητες του πρωθυπουργού έκανε ο αδελφός του μιλώντας όχι σε κάποιο τυχαίο μέσο ενημέρωσης, αλλά στη μεγαλύτερη εφημερίδα του κόσμου, τους «Times» της Νέας Υόρκης. Ο διεθνής παράγοντας, σε μια περίοδο που η χώρα έχει πλέον φίλους που μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού και ένα τεράστιο κενό αξιοπιστίας, μαθαίνει από τα πλέον αξιόπιστα χείλη ότι το τιμόνι της Ελλάδας δεν βρίσκεται σε στιβαρά χέρια, αλλά στα χέρια κάποιου που δυσκολεύεται να δίνει εντολές.

   

  Ακρως αποκαλυπτικές για τις ικανότητες του πρωθυπουργού είναι και οι δηλώσεις τού πρώην υπουργού στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και φίλου της οικογένειας Θεόδωρου Στάθη, ο οποίος επιβεβαιώνει όσους κατηγορούν τον Γιώργο (μεταξύ των οποίων και η αξιωματική αντιπολίτευση) ότι άργησε να καταλάβει σε ποια κατάσταση βρίσκεται η χώρα, όταν ανέλαβε την εξουσία, με αποτέλεσμα να αργήσει να λάβει μέτρα, με τις καταστροφικές συνέπειες που είχε αυτό.

   

  Οι διόλου κολακευτικές για τον άνθρωπο που κρατά το πηδάλιο της χώρας αποκαλύψεις περιλαμβάνονται σε δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας της περασμένης Τρίτης, το οποίο φέρει τον υπαινικτικό για τον Γιώργο Παπανδρέου τίτλο «Οικογενειακές διαφορές, παγκόσμια ζητήματα». Πού κολλάει ο τίτλος; Ο Αμερικανός δημοσιογράφος που τον έβαλε αξιοποιεί τις δηλώσεις του Νίκου Παπανδρέου στην εφημερίδα, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ αποδίδει τις μειωμένες ικανότητες του αδελφού του στην απουσία του πατέρα τους Ανδρέα από την οικογένεια όταν ήταν παιδιά. Ο Νίκος Παπανδρέου αναφέρει στην αμερικανική εφημερίδα τη διαφορά του πατέρα του από τον αδελφό του Γιώργο.

   

  Μεταφράζουμε αυτολεξεί: «Η ζωή του πατέρα του (σ.σ.: του Ανδρέα) ήταν γεμάτη από συγκρούσεις, πάθη και πάνω από όλα από μια εκπληκτική ικανότητα να αγγίζει τους Ελληνες. Ο Γιώργος είναι τελείως διαφορετικός.

  Ο χαρακτήρας του είναι πιο άτολμος και του λείπει η ενθουσιώδης φιλοδοξία του πατέρα του». Ο αδελφός του πρωθυπουργού κορυφώνει τα αποκαλυπτήρια του πραγματικού Γιώργου: «Μου έχει πει πολλές φορές ότι δεν ήθελε να γίνει πρωθυπουργός». Και έρχεται η δήλωση-σοκ για τους λόγους της αδυναμίας του χαρακτήρα του Γιώργου. Οπως γράφουν οι «Times», ο Νίκος τούς είπε ότι ο Γιώργος, ένα παιδί της δεκαετίας του ’60, περισσότερο ιδεαλιστής από τον πατέρα του, επιθυμεί τον συμβιβασμό εκεί που ο πατέρας του επιθυμούσε τη σύγκρουση. «Με πιο ψυχαναλυτικούς όρους, τα παιδιά (σ.σ.: δηλαδή ο Γιώργος) που τους λείπει ο πατέρας τους επιθυμούν να γίνονται αρεστά. Και όταν επιθυμείς να γίνεσαι αρεστός, δεν μπαίνεις σε συγκρούσεις. Και όταν δεν σου αρέσουν οι συγκρούσεις, είναι δύσκολο να δώσεις εντολές». Ο Νίκος σταματά λίγο προτού δώσει στον αδελφό του τη χαριστική βολή. Επιθυμώντας να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, λέει στην αμερικανική εφημερίδα ότι, παρ’ όλα αυτά, ο αδελφός του μπορεί να κάνει αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα…

   

  Και ο Θ. Στάθης επιχειρεί με πιο κομψό τρόπο να αποκαλύψει τις μειωμένες ικανότητες του Γιώργου. «Ο Γιώργος είναι τίμιος και ηθικός άνθρωπος. Αλλά έχασε χρόνο. Ο Ανδρέας θα είχε δει τις εξελίξεις νωρίτερα και θα είχε προχωρήσει γρηγορότερα, λαμβάνοντας πιο σκληρά μέτρα». Ο κ. Στάθης αναφέρεται προφανώς στο πρώτο εξάμηνο της πρωθυπουργίας του Γιώργου, όταν άργησε επιδεικτικά να λάβει μέτρα και οδήγησε τη χώρα στην αφιλόξενη αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου!

   πηγη


  ...

  Πηγή


Δημοφιλη αρθρα

Λογοι