Follow @pistosgr

Βρίσκεστε εδώ:

Κοινωνικοπολιτικά

 • Οι υπάλληλοι της Βουλής συνεχίζουν την απεργία και τις προκλήσεις

  Με μία ανακοίνωσή τους που αναφέρει μέρος μόνον της αλήθειας οι υπάλληλοι της Βουλής συνεχίζουν την προκλητική τους συμπεριφορά, δηλώνουν ότι συνεχίζουν την απεργιακή τους κινητοποίηση και προτάσσουν την ανεξαρτησία του Κοινοβουλίου προκειμένου να διατηρήσουν τα προνόμιά τους και κυρίως το αμετάθετο.

   Παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απέσυρε την τροπολογία που ενέτασσε τους υπαλλήλους στη δικαιοδοσία του υπουργείου του, οι υπάλληλοι συνέχισαν την απεργία που κήρυξαν ξαφνικά και έτσι η Βουλή συνέχισε τη συνεδρίασή της χωρίς πρακτικογράφους και με προσωπικό ασφαλείας.

   Λίγο πριν τα μεσάνυχτα εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία επισημαίνουν ότι αγωνίζονται για να μην καταργηθεί το αυτοδιοίκητο της Βουλής, σημειώνοντας ότι ήδη έχουν υποστεί μισθολογικές περικοπές καθώς έχουν ήδη ενταχθεί στο ενιαίο μισθολόγιο από τον Οκτώβριο του 2011.

   Δεν λένε όμως ότι ακόμη απολαμβάνουν ειδικές ρυθμίσεις σε ότι αφορά στις υπερωρίες, στα εφάπαξ αλλά και στο ύψος των συντάξεων που λαμβάνουν.

   Για παράδειγμα, όπως ελέγε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών πριν λίγες ημέρες συνταξιοδοτήθηκε απόφοιτος δημοτικού, με σύνταξη που ανέρχεται στο ποσό των 2.500 ευρώ.

   Επίσης, οι υπάλληλοι της Βουλής έχουν κατοχυρωμένο το αμετάθετο και έτσι δεν μπορεί κανείς να τους αλλάξει θέση ή ειδικότητα. Και αυτό θα το έχαναν εάν περνούσε η υπουργική τροπολογία.

   Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του συλλόγου των υπαλλήλων της Βουλής έχει ως εξής:

   Για μία ακόμη φορά γίναμε όλοι θεατές στο ίδιο έργο. Όπως συνέβη και όλες τις προηγούμενες φορές που η εκάστοτε κυβέρνηση έφερνε προς έγκριση τις δυσβάσταχτες περικοπές των μνημονίων, έτσι και σήμερα, στοχοποιήθηκαν με απίστευτα ψεύδη, και σε συνεργασία με πρόθυμα «παπαγαλάκια», οι υπάλληλοι της Βουλής.

   Η μόνη διαφορά σήμερα ήταν η προσθήκη των εξευτελιστικών δηλώσεων και η κατασυκοφάντηση μας από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα και άλλους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους και Βουλευτές, οι οποίοι κάνουν ή αγνοούν τα ακόλουθα:

   Πρώτον: Οι υπάλληλοι της Βουλής ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ από τον Οκτώβριο του 2011 με τον ν.4024/2011, η εφαρμογή του οποίου ενσωματώθηκε και στον Κανονισμό της Βουλής, στις 15-12-2011, με απόφαση της Ολομέλειας της.

   Δεύτερον: Μόλις εχθές ψηφίστηκε ο νέος μειωμένος προϋπολογισμός της Βουλής των Ελλήνων όπου οι μεγάλες μειώσεις προέκυψαν κατά βάση από την εφαρμογή των διατάξεων των περικοπών που ισχύουν και στη Βουλή, όπως συμβαίνει με όλους τους υπόλοιπους υπαλλήλους (κατάργηση επιδομάτων, κατάργηση δώρων, μειώσεις μέσω του ενιαίου μισθολογίου, πάγωμα ωριμάνσεων κ.α.) Πιστεύει κανείς ότι ο κ. Στουρνάρας αυτά δεν τα γνωρίζει; Η Κυβέρνηση χθες όταν ψήφιζε τον προϋπολογισμό της Βουλή, από πού πίστευε ότι εξοικονομήθηκαν άλλα 22 εκατομμύρια ευρώ, από τη μείωση της χρήσης χαρτιού;

   Όσο και εάν ενοχλεί κάποιους το γεγονός ότι, δεν δεχόμαστε η εκτελεστική εξουσία να υποκαταστήσει και να καταργήσει την νομοθετική, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας, παρότι θιγόμαστε όσο και όλοι οι υπόλοιποι υπάλληλοι από τα άδικα και σκληρά μέτρα του νέου Μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής πολιτικής, το οποίο δυστυχώς, είμαστε υποχρεωμένοι, λόγω της ιδιότητάς μας, ως υπάλληλοι Βουλής να υπηρετούμε, παρότι πληττόμεθα και εμείς από αυτό.

   Προφασιζόμενοι, την ισοτιμία-ισοπέδωση των πολιτών, τα τρία τελευταία χρόνια, φροντίζουν να γεμίζουν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και να κάνουν βαρύγδουπες δηλώσεις για την «ειδική» μεταχείρισή μας, αυτοί που θέλουν να καλύψουν τα προβλήματα επικοινωνίας της πολιτικής τους, αποσιωπώντας τις ιδιαίτερες συνθήκες και τα εξαντλητικά ωράριά μας, παριστάνοντας ότι αγνοούν τρόπο και τις συνθήκες λειτουργίας της Βουλής.

   Ζητάμε την οριστική απόσυρση της «τροπολογίας Στουρνάρα» που καταλύει το αυτοδιοίκητο της Βουλής, ενώ είμαστε ήδη ενταγμένοι στο σύνολο των ρυθμίσεων που αφορούν τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους, γιατί δεν ανεχόμαστε να μας εμπαίζουν άλλο και πολύ περισσότερο δεν μπορεί ακόμη και το Σύνταγμα της Ελλάδος να τροποποιείται σύμφωνα με τις επιθυμίες του εκάστοτε υπουργού Οικονομικών.

   Συνεχίζουμε την απεργία. Ο εκβιασμός και τα επικοινωνιακά τερτίπια δεν θα περάσουν! πηγη


  ...

  national pride


Δημοφιλη αρθρα

Λογοι