Βρίσκεστε εδώ:

Κοινωνικοπολιτικά

 • Οργισμένη απάντηση του ΓΕΕΘΑ με πολλούς αποδέκτες

  Οργισμένη απάντηση του ΓΕΕΘΑ με πολλούς αποδέκτες

  Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία για τον πλου της φρεγάτας KEMALREIS (F-247) του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο, θέτοντας επί τάπητος το ζήτημα της ποιότητας ενημέρωσης γύρω από το χώρο της άμυνας.

  Η ανακοίνωση στρέφεται στη πραγματικότητα κατά της γνωστής ιστοσελίδας αφού η εφημερίδα αναπαρήγαγε μέχρι τελείας τα όσα συκοφαντικά και παραπλανητικά δημοσιεύθηκαν από την πρώτη, πρακτική που ακολουθούν εξάλλου και αρκετές εφημερίδες ή blogs.

  Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ έχει ως εξής:

  Με αφορμή ανυπόγραφο δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία” με τίτλο «Έφτασε μέχρι Σούνιο η Τουρκική Φρεγάτα», το οποίο περιέχει ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, το ΓΕΕΘΑ ανακοινώνει ότι:

  Ο συντάκτης του άρθρου ψεύδεται και συκοφαντεί το ΓΕΕΘΑ και τις Ένοπλες Δυνάμεις αναφερόμενος σε δήθεν πλήρη αιφνιδιασμό και πανικό, όταν στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται με σαφήνεια η κίνηση του πλοίου από την περιοχή της Ρόδου έως και την έξοδό του από το στενό του Καφηρέα.

  Οι Ένοπλες Δυνάμεις με το σύστημα επιτήρησης που διαθέτουν παρακολουθούν κατά πάγια πρακτική όλα τα πλοία που κινούνται εντός της περιοχής ευθύνης τους λαμβάνοντας τα κατά περίπτωση αναγκαία μέτρα.

  Τονίζεται ότι κανένας δημοσιογράφος από τη συγκεκριμένη εφημερίδα δεν προσπάθησε να επικοινωνήσει με το ΓΕΕΘΑ ώστε να ενημερωθεί ή να διασταυρώσει τις πληροφορίες που είχε από τους “ψαράδες”.

  Τους καλούμε δε, να έρθουν σε επικοινωνία με το Γραφείο Τύπου του ΓΕΕΘΑ ώστε να ενημερωθούν λεπτομερώς για το πώς παρακολούθησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις τον πλου της Φρεγάτας και να τους δοθεί αναλυτική υποτύπωση της κίνησης του πλοίου (ίχνος και χρόνος).

  Πληροφορούμε τέλος τον συντάκτη του άρθρου, ότι τέτοιες αναφορές θίγουν πρωτίστως το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο εργάζεται σε 24ωρη βάση, στην συγκεκριμένη δε περίπτωση, εκείνο που ήταν επιφορτισμένο με την παρακολούθηση του πλου της Φρεγάτας, από τα ξημερώματα  έως και τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου.

  strategyreports

  Οκτωβρίου 11, 2011 - Αναρτήθηκε από τον/την Μιλήσιος | "Greek National Pride" blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, Τουρκία

  Κανένα σχόλιο ακόμα.

  ...

  Nationalpride