Βρίσκεστε εδώ:

Κοινωνικοπολιτικά

 • Ούτε τα άρβυλα του στρατού δεν προμηθευόμαστε από Ελλάδα!

  Ούτε τα άρβυλα του στρατού δεν προμηθευόμαστε από Ελλάδα!

  Το “παπούτσι από το τόπο σου”,δεν φαίνεται να ισχύει για τα άρβυλα του στρατού τα οποία όπως φαίνεται αδυνατούμε να τα προμηθευτούμε από εγχώριες επιχειρήσει και προσφέυγουμε στο νατοϊκό “σούπερ μάρκετ” της NAMSA.

  Το ΓΕΣ από τη πλευρά του έχει επιχείρημα ότι αν αγοράσει Ελλάδα θα επιβαρυνθεί με 23% ΦΠΑ,αλλά και ,ότι οι νομικές αντιπαραθέσεις ανταγωνιστριών εταιρειών που διεκδικούν να πάρουν τις παραγγελίες για άρβυλα καθυστερούν τόσο πολύ τις διαδικασίες που θα καταλήγαμε να έμεναν οι στρατιώτες μας …ξυπόλητοι.

  Από τις εταιρείες πάντως διαμαρτύρονται ότι με τη τακτική να προμηθευόμαστε ακόμη και άρβυλα μέσω NAMSA ,δεν υπάρχει καμία απολύτως στήριξη στις ελληνικές επιχειρήσεις και άρα στην οικονομία.

  Θέτουν επίσης και κάποια ερωτήματα:

  •Προμήθεια 50,000 τ.μ. δέρματος αρβυλλών από την ΝΑΜSΑ για το 700 ΣΕ που, βάσει τιμής αρχείου του ΓΕΣ (17.40 ευρώ τ.μ.), μεταφράζεται σε 870,000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

  Το ανεπίσημο επιχείρημα του ΓΕΣ: “Στην Ελλάδα η Υπηρεσία επιβαρύνεται τον ΦΠΑ 23%, στην ΝΑΜΣΑ όχι !”

  Επίσης:
  -         Γιατί για τον εγχώριο διαγωνισμό (ΙΟΥΛ 2011) ζητούν μόλις 500 τ.μ. (προυπολογισθείσα: 8,700 ευρώ) ενώ από την ΝΑΜSΑ (ΟΚΤ 2011) ζητούν 50,000 τ.μ. (870,000 ευρώ);

  onalert.gr

  Οκτωβρίου 12, 2011 - Αναρτήθηκε από τον/την Μιλήσιος | "Greek National Pride" blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, OIKONOMIA

  Κανένα σχόλιο ακόμα.

  ...

  Nationalpride


Δημοφιλη αρθρα

Λογοι