Βρίσκεστε εδώ:

Κοινωνικοπολιτικά

 • Παπούλιας: «Επικίνδυνοι οι τυχοδιωκτισμοί» της Τουρκίας

  Παπούλιας: «Επικίνδυνοι οι τυχοδιωκτισμοί» της Τουρκίας

  Η προσπάθεια της Τουρκίας να παρεμποδίσει τις γεωτρήσεις της Κύπρου στην αποκλειστική της οικονομική ζώνη συνιστά «επικίνδυνο τυχοδιωκτισμό», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, κάνοντας λόγο για αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  Κατά την διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρέθεσε προς τιμήν του Ουκρανού ομολόγου του Βίκτωρ Γιανουκόβιτς, ο κ. Παπούλιας τον ευχαρίστησε για την στάση της χώρας του στο Κυπριακό και αναφέρθηκε στις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις, οι οποίες ενισχύονται και από την παρουσία ελληνικής ομογένειας στη Ουκρανία και πολλών Ουκρανών πολιτών στην Ελλάδα.

  Σημείωσε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών από την εποχή της προετοιμασίας της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στην Οδησσό και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι δύο χώρες διαθέτουν εξαιρετικές προοπτικές συνεργασίας, τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών.

  Την βεβαιότητα ότι η επίσκεψή του στην Αθήνα θα δώσει νέα ώθηση στην πολύπλευρη ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας εξέφρασε ο κ. Γιανουκόβιτς και δήλωσε αλληλέγγυος προς τον ελληνικό λαό για την κρίσιμη περίοδο που διανύει.

  http://www.tanea.gr/

  Οκτωβρίου 7, 2011 - Αναρτήθηκε από τον/την Δ.Ι. | "Greek National Pride" blog, Ουκρανια.

  Κανένα σχόλιο ακόμα.

  ...

  Nationalpride