Βρίσκεστε εδώ:

Κοινωνικοπολιτικά

 • Πιο καλά να ανήκεις σε «εθνοτική μειονότητα» παρά να είσαι λευκός και χριστιανός στη Δύση


  Στις ΗΠΑ ένα μεγάλο ποσοστό λευκών αισθάνεται ότι υφίσταται «διακρίσεις όσο και οι μειονότητες» και στην Μ. Βρετανία ότι «δεν εκπροσωπείται με συνέπεια από κάποιο από τα μεγάλα κόμματα»

  Μια έρευνα που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ από το Public Religion Research Institute φέρνει νέα δεδομένα που περιλαμβάνουν τις απόψεις της κοινής γνώμης σχετικά με φυλετικά θέματα:

  Οι άνθρωποι που ρωτήθηκαν είναι της "νέας χιλιετίας", που σημαίνει ότι είναι νεαρά άτομα 18-25 ετών. Η έρευνα λέει ότι μόνο το 57% του πληθυσμού των ΗΠΑ σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία είναι λευκοί.

  Τα αποτελέσματα του ινστιτούτου έδειξαν:

  Το 56% των λευκών πιστεύει ότι η κυβέρνηση δείχνει πάρα πολύ προσοχή στις μειονότητες. Μόνο το 24% των μαύρων και το 37% των Ισπανών συμφώνησαν.

  Όταν ρωτήθηκαν αν οι (φυλετικές) διακρίσεις εις βάρος των λευκών είναι «τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο οι διακρίσεις κατά των μειονοτήτων», το 58% των λευκών συμφώνησε. Μόνο το 24% των μαύρων και το 39% των Ισπανών συμφώνησε.

  Λάβετε υπόψη ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους από την ηλικία των 5 έως 18 ετών έχουν βομβαρδιστεί από την αριστερή (φιλο-πολυπολιτισμική, εθνικά εαυτοφοβική, αντι-λευκή, ‘αντι-ρατστική’) προπαγάνδα στα δημόσια σχολεία. Όσοι βρίσκονται σε κολέγια εξακολουθούν να βομβαρδίζονται με έντονη προπαγάνδα. Παρά την τεράστια προσπάθεια που γίνεται καθημερινά να τους κάνουν πλύση εγκεφάλου, πάνω από τους μισούς νεαρούς λευκούς δεν υποκύπτουν στην προπαγάνδα.

  Στη Βρετανία, μια εκστρατεία που βρίσκεται σε εξέλιξη για να κερδίσει το Συντηρητικό (sic) κόμμα, ψήφους από τις εθνικές μειονότητες. Τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη γνωρίζαμε, ότι δηλαδή οι μη Ευρωπαίοι μαζικά είναι υπέρ των αριστερών κομμάτων.

  Αλλά υπάρχει και ένα ακόμη σημαντικό εύρημα της μελέτης. Στα γραφικά που αποτυπώνουν τα αποτελέσματα της έρευνας, οι διάφορες εθνοτικές / θρησκευτικές φατρίες ερωτούνται για το ποιο κόμμα αισθάνονται ότι τους αντιπροσωπεύει πιο σταθερά. Προσθέστε τα αποτελέσματα για τα διάφορα κόμματα και παρατάξεις και τι θα βρείτε; Είναι οι λευκοί και οι χριστιανοί οι οποίοι έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά. Είναι αυτοί που αισθάνονται περισσότερο από όλους ότι δεν αντιπροσωπεύονται απ’ όλους, ακόμη και αν εξακολουθούν να αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων!

  Μόνο το 42% των λευκών θεωρεί ότι κάποιο από τα τρία κύρια πολιτικά κόμματα της χώρας τους εκπροσωπεί με συνέπεια. Αυτό σε σύγκριση με το 43% των ανθρώπων μικτής φυλής, το 54% των Ασιατών και το 61% των μαύρων!

  Μόνο το 49% των Χριστιανών πιστεύει ότι κάποιο από τα τρία κόμματα τους εκπροσωπεί με συνέπεια, σε σύγκριση με το 49% των Ινδουιστών, το 56% των μουσουλμάνων και το 58% των Σιχ.

  Παρόλα αυτά, το μάθημα που ο Λόρδος Ashcroft  - οποίος παρήγγειλε την έρευνα – παίρνει από αυτό είναι ότι το Συντηρητικό Κόμμα θα πρέπει να «πλησιάσει» τις εθνοτικές μειονότητες για να τις «κερδίσει», με λίγα λόγια να υποκύψει σε αυτές ακόμη περισσότερο, αφήνοντας τους γηγενείς Ευρωπαίοι να αισθάνονται ακόμα πιο αποξενωμένοι!
  Σχ. ΚΟ: Σύμφωνα με έρευνα, το 2100 οι λευκοί θα αποτελούνκαι επίσημα, αριθμητικά «εθνοτική μειονότητα» μέσα στην Μ. Βρετανία!
  ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩ και ΕΔΩ
  ...

  Κόκκινος Ουρανός


Δημοφιλη αρθρα

Λογοι