Follow @pistosgr

Βρίσκεστε εδώ:

Κοινωνικοπολιτικά

 • Προφυλακίστηκε γιατί υπερασπίστηκε τη ζωή του και την περιουσία του

  Ανεξήγητη στέρηση της ελευθερίας Έλληνα με λευκό ποινικό μητρώο, από δικαστικούς λειτουργούς στη Σπάρτη

  Πόσο ακόμα θα μας απογοητεύσουν οι κρατικοί λειτουργοί;

  Τι μας λένε, να κάτσουμε να μας σφάξουν;

  Με μια ακατανόητη απόφαση που στρέφεται κατά της τοπικής κοινωνίας της Σπάρτης, δίνοντας μάλιστα το «πράσινο φως» στους κακοποιούς να εγκληματούν, ο ανακριτής και ο εισαγγελέας της πόλης έκριναν προφυλακιστέο 49χρονο Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟ 39χρονο Ρουμάνο κακοποιό που εισήλθε σε αποθήκη για να ΚΛΕΨΕΙ υλικά εργολαβίας.

  Οι δικαστικοί, εκτελώντας το «χρέος» τους προς το σύστημα και την προσπάθεια επιβολής της πολυπολιτισμικότητας και της ελευθεριότητας, έκριναν πως ο συμπολίτης μας, ο οποίος σημειωτέον είχε ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ, ενήργησε «με νηφαλιότητα» ώστε να σκοτώσει τον κακοποιό.

   

   

  Ίσως οι δικαστικοί μας να θεωρούν ότι ο Σπαρτιάτης επιχειρηματίας έπρεπε να κεράσει καφέ τον κακοποιό ή να κάτσει να σφαγιαστεί από αυτόν, χωρίς να αμυνθεί. Σημειώνουμε εδώ ότι εναντίον του Ρουμάνου εκκρεμούσαν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για εγκλήματα στην πατρίδα του, αλλά και σοβαρές υποθέσεις (απείθεια και αντίσταση κατά της αρχής) σε ελληνικά δικαστήρια (είχε καταδικαστεί πρωτόδικα).

  Στη Ρουμανία, οι αποφάσεις εναντίον του ήταν αμετάκλητες και οι αρχές της χώρας τον αναζητούσαν, εξ ου και το ευρωπαϊκό ένταλμα.

  Ο συνήγορος του συμπολίτη μας Χρήστος Πλειώτας (Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σπάρτης), μίλησε ορθά για ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ απόφαση, κατά του πελάτη του, «του οποίου η ζωή καταστρέφεται», δεδομένου μάλιστα ότι δεν ελήφθη υπόψη πως είχε πρότερο έντιμο βίο, δεν ελήφθησαν υπόψη επίσης, οι συνθήκες του περιστατικού και δεν ελήφθησαν υπόψη και οι σχετικές διατάξεις του κώδικα ποινικής δικονομίας, ούτε και η απολογία του κατηγορούμενου, που έκανε λόγο για ατυχηματικό θάνατο.

  Ο Σπαρτιάτης συμπολίτης μας είχε πέσει τον τελευταίο καιρό θύμα κλοπών, αλλά ούτε αυτό ελήφθη υπόψη…

  Έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας (παρακολουθεί άπραγη την κλιμάκωση της εγκληματικότητας), όπου οδηγήθηκε πισθάγκωνα δεμένος με χειροπέδες ο συμπολίτης μας (όχι όπως ο Άκης…), ήταν συγκεντρωμένοι εκατοντάδες πολίτες, που αντέδρασαν με οργή ακούγοντας την ΑΝΗΘΙΚΗ απόφαση για την προφυλάκιση του Σπαρτιάτη επιχειρηματία. Οι δικαστικοί μετακινήθηκαν εκεί, λόγω του φόβου για επεισόδια.

  Πάντως, η τοπική κοινωνία «βράζει». Είναι πλέον σαφές σε όλους στη Σπάρτη, ότι το κράτος θέλει να διώξει από τον τόπο τους όλους τούς Έλληνες πολίτες και οι λειτουργοί του δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα, παίρνοντας ανοικτά το μέρος του συστήματος και των κακοποιών, επιβραβεύοντας εγκληματικές συμπεριφορές και καταστρατηγώντας το τεκμήριο αθωότητας κατηγορουμένων.

  Εδώ στην «ΕΩ» δεν θα το βουλώσουμε, παρά τις εκφοβιστικές μεθοδεύσεις και τις ανάλγητες προφυλακίσεις Ελλήνων εκ μέρους του συστήματος που μας «ματώνουν». Ας το γνωρίζουν αυτό όλοι. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.

  Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης κρίνονται από το έθνος.

  Επίσης: θεωρούμε επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ τη δήλωση της συνηγόρου πολιτικής αγωγής Ανδρομάχης Δημητροπούλου, σύμφωνα με την οποία «Για πρώτη λοιπόν και τελευταία φορά και με αφορμή τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες,  ΟΦΕΙΛΩ  να υπενθυμίσω σε όλους ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν δικάζεται ο θανών.

  Είναι το λιγότερο λυπηρό να του αποδίδονται βαρύγδουποι και στην πλειοψηφία τους αβάσιμοι και υπερβολικά σκληροί και άδικοι χαρακτηρισμοί, την στιγμή που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή για να υπερασπιστεί τον εαυτό του (σ. σ. δεν είχε καταδικαστεί αμετάκλητα στην πατρίδα του;).

  Πρέπει δε όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι  ώρα για δημιουργία εντυπώσεων, ούτε για εκμετάλλευση με οποιοδήποτε τρόπο, της κατά τ’ άλλα εύλογης διαμαρτυρίας και ανησυχίας εκείνων των συμπολιτών μας οι οποίοι έχουν πέσει θύματα επανειλημμένων εγκληματικών ενεργειών κατά της ιδιοκτησίας τους.

  Η συζήτηση γι’ αυτό το ομολογουμένως σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα καθώς και η επίλυσή του, δεν είναι δυνατόν να λάβει χώρα στα πλαίσια μίας τόσο σοβαρής ποινικής υπόθεσης, η κρίση της οποίας ανήκει μόνο στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

  «Μόνο στην ελληνική Δικαιοσύνη»;

  Μόνο;

  Ο Τύπος εξαιρείται;

  Οι πολίτες, δεν έχουν δικαίωμα να εκφραστούν;

  Το πότε είναι ώρα για συζήτηση επί του θέματος και το πότε δεν είναι, θα το κρίνουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες, ο κυρίαρχος λαός και πάντως όχι αυτή η κυρία, που σαφώς διατηρεί το δικαίωμα της γνώμης της, όπως και εμείς το δικό μας να λέμε ότι η άποψή της μας προσβάλλει.

  Και οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ και αυτές, όπως κρίνεται και η στάση ΟΛΩΝ μας σε τέτοια θέματα. ΟΛΩΝ.

  Όσο για όλους όσους στρέφονται κατά των Ελλήνων και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για το έθνος, αυτοί κρίνονται στη συνείδηση του κόσμου. Εμείς, συμπαραστεκόμαστε στη σύζυγο και στό τέκνο του συμπολίτη μας, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ και θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της υπόθεσης από κοντά.

  Επίσης, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατέψουμε τη συνοχή του κοινωνικού ιστού, αλλά και τους νομιμόφρονες πολίτες από το έσχατο μέσο δικονομικού καταναγκασμού, την προφυλάκιση, που χρησιμοποιεί το σύστημα για να τους τσακίσει το φρόνημα.

  ΥΓ Την ώρα που η ΕΛΑΣ των πραιτοριανών φρουρούσε το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης με ΜΑΤ, δείχνοντας ποια είναι η «άποψή» της για τους Έλληνες που «τολμούν» να διαμαρτύρονται, κάποιοι «λεηλατούσαν» το χώρο του σουπερμάρκετ Ατλάντικ στη Σπάρτη (για να συλληφθούν αργότερα).

  Το γεγονός αυτό κατήγγειλε on camera και ο Χρήστος Πλειώτας. Για τους κυρίους της ΕΛΑΣ, είναι θέμα «προτεραιότητας» η καταστολή των διαμαρτυριών των Ελλήνων πολιτών και των νοικοκυραίων.

  Κρίμα, πολύ κρίμα…

  Νίκος Χιδίρογλου

  www.elora.gr


  ...

  national pride


Δημοφιλη αρθρα

Λογοι