Βρίσκεστε εδώ:

Κοινωνικοπολιτικά

 • Σκάνδαλο στη ΣΣΕ στην πλάτη του υπουργού και του Α/ΓΕΣ;

  Σκάνδαλο στη ΣΣΕ στην πλάτη του υπουργού και του Α/ΓΕΣ;

  Καραμπινάτο σκάνδαλο φαίνεται ότι εκτρέφεται κάτω από τη μύτη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, όπου τα «μαγειρέματα» για να βολευτούν φίλοι απόστρατοι αξιωματικοί σε βάρος επιστημόνων – πολιτών που δεν μπορούν να βρουν δουλειά στη χώρα της διαφθοράς και της διαπλοκής, φαίνεται ότι δεν έχουν τελειωμό. Ελπίζουμε στη διάψευσή μας, αν και τα στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση μας δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια… αισιοδοξίας.

  Όπως πληροφορούμαστε για την κατάληψη θέσης στο αντικείμενο της Στρατιωτικής Ιστορίας προκρίνεται με βάση την εισηγητική έκθεση απόστρατος αξιωματικός, στερούμενος Διδακτορικού Τίτλου, επειδή, σύμφωνα με την πραγματικά αστεία διατύπωση όσων υπογράφουν την έκθεση, ο πολίτης – διδάκτορας στερείται της «ιδιαίτερης τεχνικής εμπειρίας των ανωτάτων αξιωματικών», παρά το γεγονός ότι τέτοιο προαπαιτούμενο δεν αναφέρεται πουθενά στο κείμενο της επίσημης προκήρυξης της θέσης!

  Η Επιτροπή που συνέταξε την Εισηγητική Έκθεση αποπειράται, κατ’ ουσίαν, κατά τρόπον καταφανώς έκνομο να επιβάλει – διά της ΠΛΑΓΙΑΣ οδού – την κατάληψη της θέσης από έναν ακόμα απόστρατο στρατιωτικό, τη στιγμή που δεκάδες επιστήμονες με πολυετή εμπειρία και ζηλευτά βιογραφικά αδυνατούν να βρουν δουλειά αφού αντιμετωπίζουν καθημερινά «μαγαζάκια» και «παραμάγαζα» που στήνει ο καθένας στην πλάτη του Έλληνα φορολογουμένου, ο οποίος επιθυμεί την παροχή της βέλτιστης εκπαίδευσης στους αξιωματικούς που στελεχώνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις.

   Ενέργειες στην πλάτη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, αφού αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι θα συναινούσε ο οποιοσδήποτε υπουργός ή υφυπουργός σε τέτοιες μεθοδεύσεις.

  Όπως πληροφορηθήκαμε κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ, η θέση που προκηρύχθηκε σαφώς και άνευ παρερμηνείας ΔΕΝ αφορούσε αποκλειστικά σε στρατιωτικούς. Εάν αυτό συνέβαινε, τότε η προκήρυξη θα απευθυνόταν σε «Στρατιωτικούς Εκπαιδευτές», όπως σειρά συναφών προκηρύξεων.

  Άλλωστε, όταν πρόκειται περί γνωστικών αντικειμένων τα οποία οφείλουν να καλύψουν στρατιωτικοί, τότε υπάρχει σχετική ένδειξη στις προκηρύξεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και άλλων παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων (π.χ. αναγράφεται ότι για τα μαθήματα υπ’ αριθμόν τάδε προσκαλούνται να θέσουν υποψηφιότητα αξιωματικοί εκπαιδευτές και δη συγκεκριμένων ειδικοτήτων).

  Σκάνδαλο στη ΣΣΕ στην πλάτη του υπουργού και του Α/ΓΕΣ;

  Η συγκεκριμένη προκήρυξη, όμως (διδάσκοντος – ειδικού επιστήμονος βάσει ΠΔ 407/80 με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και ωριαία αποζημίωση για το ακαδημαϊκό έτος 2001-2012, στην μισθολογική βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή), σαφέστατα απευθυνόταν προς:

  > (πρώτον) κάτοχο Διδακτορικού Διπλώματος στην ΙΣΤΟΡΙΑ ή (εναλλακτικά!)

  > (δεύτερον) μη κάτοχο Διδακτορικού μεν, πλην όμως διαθέτοντα ειδικευμένη εμπειρία, η οποία συνάγεται από το γεγονός ότι είναι Ανώτατος Αξιωματικός και απόφοιτος Σχολής Εθνικής Άμυνας (δηλαδή απόστρατος!).

  Σε αυτό το σημείο εντοπίζεται η λαθροχειρία:

  Προκρίνουν ως υπ’ αριθμόν 1 έναν απόστρατο αξιωματικό προδήλως περιορισμένων προσόντων, χωρίς διδακτορικό, ο οποίος απλώς πέρασε από μερικά σχολεία!

  Ομοίως, στη δεύτερη θέση επιλέγουν έναν επίσης απόστρατο, επίσης σαφώς υστερούντα έναντι του πολίτη – υποψήφιου ως προς τα προσόντα, και ο οποίος διαθέτει μεν διδακτορικό τίτλο από ελληνικό ΑΕΙ, πλην όμως σε αντικείμενο ΜΗ συναφές προς την Ιστορία που αφορά η προκηρυχθείσα θέση!

  Η αποθέωση του «μαγειρέματος» είναι ότι στην αναφορά της εισηγητικής στον πολίτη – υποψήφιο, ο οποίος εκτός από συναφές διδακτορικό διαθέτει βιογραφικό… μερικά χιλιόμετρα το οποίο θα έκανε να κοκκίνιζαν πολλοί μεγαλοκαθηγητάδες όχι μόνο στις στρατιωτικές σχολές, αλλά ας όψεται το ένδοξο ελληνικό κράτος και τα αθάνατα κυκλώματα των πανεπιστημιακών, «κατηγορείται» ότι στερείται «ιδιαιτέρας τεχνικής εμπειρίας», δηλαδή στερείται ενός… προσόντος το οποίο δεν απαιτείται από την προκήρυξη!

  Η συγκεκριμένη θέση υπάγεται στον Τομέα των ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ Επιστημών, όχι των Τεχνικών ή Επιχειρησιακών ή Στρατιωτικών, ώστε να προφασίζονται ότι τάχα η θέση είναι για στρατιωτικό και μόνο! Παραδείγματα θέσεων που καταλαμβάνονται – και δικαίως – από απόστρατους αξιωματικούς είναι οι: Πολεμική Τέχνη, Στρατιωτική Γεωγραφία, Τακτική Ανάλυση Εδαφικών Διαμερισμάτων κ.λπ. Ιδίως η (ταυτόχρονη!) προκήρυξη αναλόγου θέσεως (ΠΔ 407 για ένα έτος στην βαθμίδα Αναπληρωτή) στο γνωστικό αντικείμενο «Πολεμική Τέχνη», ποια άλλη λογική εξυπηρετούσε αν όχι τη διάκριση μεταξύ του θεωρητικού-ακαδημαϊκού κομματιού της Στρατιωτικής Ιστορίας και Στρατηγικής, αφενός, και του «τεχνικού»-επιχειρησιακού κομματιού, αφετέρου;

  Προφανώς οι εμπνευστές της εισηγητικής σκέφθηκαν, μιας και μας ενέκρινε ο – ανυποψίαστος – υπουργός, Πάνος Μπεγλίτης μια-δυο ντουζίνες θέσεις, θα τις καλύψουμε ΟΛΕΣ με αποστράτους! Με τη «φάμπρικα» του Προεδρικού Διατάγματος 407, κάθε απόστρατος αξιωματικός μπορεί να τρυπώνει – ως οιονεί ωρομίσθιος – για να συμπληρώνει το εισόδημά του, χωρίς να υποχρεούται να παραιτηθεί της άλλης δημόσιας θέσης / σύνταξής του, όπως θα όφειλε να πράξει εάν εκλεγόταν κανονικό μέλος σε Διδακτικό Επιστημονικό Προσωπικό (ΔΕΠ)!

  Κύριε υπουργέ, μέχρι πότε θα συνεχιστεί το θέατρο του παραλόγου με τους εν αποστρατεία αξιωματικούς να κλείνουν το δρόμο σε ανθρώπους που αφιέρωσαν δεκαετίες στα έδρανα και στα βιβλία;

  Έως πότε θα γίνεται ανεκτό αντί να αναβαθμιστούν οι στρατιωτικές σχολές όπως υποτίθεται ήταν και παραμένει η πρόθεση και θα γινόντουσαν όντως ΑΣΕΙ, με επιστήμονες υψηλού επιπέδου, πολίτες και όχι μέτριους διδάσκοντες επιπέδου ΣΕΛΕΤΕ και ενίοτε… συνοικιακού φροντιστηρίου, συν αποστράτους αξιωματικούς σε κάθε πιθανό και απίθανο αντικείμενο;

  Και όλα αυτά χωρίς να μπούμε και σε άλλες… πιπεράτες λεπτομέρειες ότι ένας εκ των προκριθέντων ήταν μέχρι προσφάτως σε επιτελική θέση σε κόμμα της αντιπολίτευσης και εκδιώχθηκε όταν κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο δημοσιεύματα μετά τον ντόρο που έγινε με την Νορβηγία με τον τρελό (Μπρέιβικ) που αιματοκύλισε συνάντηση της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος, όταν απεκαλύφθη ότι ο άνθρωπος είναι, λέει, ο Μάγιστρος του Τάγματος των Ναϊτών εν Ελλάδι!

  «Ε ρε Που Πάμε» που έλεγε και ο συγχωρεμένος ο Αυλωνίτης στην ελληνική ταινία!

  http://www.defence-point.gr

  Οκτωβρίου 12, 2011 - Αναρτήθηκε από τον/την Δ.Ι. | "Greek National Pride" blog, ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

  Κανένα σχόλιο ακόμα.

  ...

  Nationalpride


Δημοφιλη αρθρα

Λογοι