Follow @pistosgr

Βρίσκεστε εδώ:

Κοινωνικοπολιτικά

 • Το μυστικό όπλο της Μέρκελ για την Ελλάδα! Ποιο είναι;

  Η Μέρκελ ελπίζει να ανατρέψει το κακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία και για αυτο τον σκοπό έχει επιλέξει τον Χανς Γιοακίμ Φούχτελ.

  Ο Γερμανός Υφυπουργός Εργασίας Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, εντεταλμένος συμβούλος της γερμανικής κυβέρνησης στην Ελλάδα για θέματα συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών είναι πρόθυμος να κάνει σχεδόν τα πάντα.

  Και όπως αναφέρει το παρακάτω  δημοσίευμα της International Herald Tribune είναι έτοιμος να κάνει ακομη και ποδήλατο!!!

  “Το ποδήλατο ήταν δώρο απο Ροδίτες αξιωματούχους και τους οικοδεσπότες του Φούχτελ. Το μήνυμα ηταν σαφές Οι Ελληνες εργαζόμενοι παραγουν προιόντα που θέλουν οι Γερμανοί.

  Το ‘μυστικο όπλο’ της Μερκελ, ο Φούχτελ, έχει κάνει τον γυρο της Ελλάδας με πλοίο, αεροπλάνο, λεωφορείο και κάποιες φορές με ποδήλατο για την οικοδόμηση στρατηγικών σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των δήμων που εαν πετύχει θα κάνει την χωρα λιγο πιο αποτελεσματική και ίσως λιγο πιο Γερμανική.

  Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας δεν είναι αρκετή για την ανάκαμψη της Ελληνικης οικονομίας.

  Αλλά η ελπίδα είναι ότι μπορεί να χρησιμεύσει ως πρότυπο για το μέλλον, παρά την αβεβαιότητα που περιβάλλει τις προοπτικές για τη χώρα και την ευρωζώνη.

  Συμβουλές από Γερμανούς  υπαλλήλους σχετικά με τη διαχείριση των αποβλήτων ή των φωτοβολταικών δεν θα προσθέσουν στην ελληνική οικονομική ανάπτυξη στο άμεσο μέλλον.

  Πολλά από τα έργα είναι ακόμη ανέφικτα για τις κοινότητες λόγω ρευστότητας και ακόμη πιο δύσκολο να επιτευχθούν λόγω των Ελληνικών γραφειοκρατικών περιορισμών.

  Αλλά αυτό δεν θα πρέπει να σταθεί ως δικαιολογία για να μην κάνουμε τίποτα, είπε ο κ. Φούχτελ.
  ” Θα πρέπει να ‘μπεί το νερό στ’ αυλάκι’ “, είπε.

  Σε κάθε στάση που έκανε στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ελλάδα παρέθετε τη σοφία του, Γερμανού φιλόσοφου, γιατρού και ιεραπόστολου Albert Schweitzer, λέγοντάς στους Έλληνες συνεργάτες του οτι ”ακόμη και το λίγο ειναι πολύ”.

  Ο κ. Φουχτελ έδειξε συμπάθεια για την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Έλληνες

  .Ο ίδιος μεγάλωσε υπο ταπεινές συνθήκες και εργάστηκε από πολύ νεαρή ηλικία.

  Είπε ότι η πρώτη του δουλειά ήταν να μαζεύει σαλιγκάρια, όταν ήταν μόλις 6, και στην συνέχεια επένδυσε τα χρήματα στην αγορά μιας παγίδας για τυφλοπόντικες!

  Σε αντίθεση με ορισμένους από τους συμπατριώτες του, ο κ. Φουχτελ έδειξε ότι κατάλαβαίνει την ένοια της συμβολικής χειρονομίας, ιδιαίτερα μετά την υπονόμευση της ελληνική υπερηφάνειας τα τελευταία χρόνια.

  Ο Φουχτελ περιεγραψε πώς σερβίρε νόστιμο ελληνικό κρασί στους καλεσμένους του στα 60 του γεννέθλια και οτι όταν ήταν φοιτητης είχε γυρίσει την Ελλαδα με ένα Volkswagen.

  ‘Ενα μέλος της αντιπροσωπείας, ο Ντιτμαρ Μετζγκερ δήλωσε ‘”Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε μια ‘μπαρόκ’ εικόνα τέτοιου τύπου. Ένας κρύος τεχνοκράτης δεν θα λειτουργούσε, απλώς θα ενίσχυε τα στερεότυπα.

  Ο Φούχτελ τα καταρρίπτει.”
  Ο κ. Μετζγκερ είναι ο επικεφαλής της διεθνούς ανάπτυξης για την Dekra Akademie, που αποτελεί σημαντικό φορέα παροχής επαγγελματικής κατάρτισης.

  Σύμφωνα με τον κ. Μετζγκερ, η Dekra συνέργαζεται με κάποιες ελληνικές πόλεις για την δημιουργία προγραμμάτων κατάρτισης.

  Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης μια ενότητα παιδικών σταθμών και σχολείων για να αρχίσουν τα παιδιά να μαθαίνουν την σημασία της ανακύκλωσης, που ειναι και μια γερμανική εμμονή!

  Και τα δύο δεν θα έχουν κανένα κόστος για την ελληνική κυβέρνηση.

  Στην τελευταία του περιοδία ο κ. Φούχτελ πέρασε απο ένα λιμάνι και τρία οινοποιεία, έκανε χειραψία με έναν ορθόδοξο ιερέα μπροστά από ένα φούρνο στην Τρίπολη και συναντήθηκε με εναν Έλληνα γλύπτη.

  Βέβαια δεν καλωσόρισαν όλοι τον Φούχτελ με ανοιχτές αγκάλες.

  Πριν από την επίσκεψη του στην Κρήτη, κυκλοφόρησε μια φωτογραφία που τον έδειχνε ως αλεξιπτωτιστή, μέρος της γερμανικής εισβολής του νησιού το 1941.

  Η φωτογραφία εγραφε” Φούχτελ δεν είσαι ευπρόσδεκτος.

  Δεν θα παραδοθούμε”.

  Ενω ο κ. Φούχτελ ήταν σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο Αντώνης Προκόπης, κάτοικος Αθηνών, δήλωσε ”Δεν βλέπω πώς αυτό είναι διαφορετικό από την ναζιστική κατοχή και την ελληνική κυβέρνηση να παίζει τον ρόλο του ‘υπηρέτη’ “.

  Αν και πολλοί Έλληνες ακόμα δεν τον ξέρουν με το όνομά του, μετα την τέταρτη επίσκεψή του το προφίλ του Φούχτελ είναι γνωστό.

  Ο Γιάννης Μπουτάρης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε οτι τον έχουν καταραστεί που έχει αναπτυξει σχέσεις με τους “Γερμανους που μας έχουν ρουφήξει το αίμα!”

  Ομως υποστηρίζει οτι ”Οι Γερμανοί δεν προσπαθούν μας πιέσουν να κάνουμε κάτι. Αντιθέτως μας ανοίγουν την πόρτα και μας περιμένουν να περάσουμε κάτι που πολλοι Ελληνες δεν έχουν καταλαβει.”

  Πριν από την κρίση, οι σχέσεις μεταξύ Γερμανίας/Ελλάδας ήταν σχετικά καλές.

  Οι Γερμανοί ταξίδευαν στην Ελλάδα για διακοπές και απολάμβαναν τον χαλαρό τρόπο ζωής που τώρα τόσο συχνά χλευάζουν.

  Στη δεκαετία του 1950 και του ’60, οι Έλληνες ήταν από τους πρώτους εργαζόμενους που επωφελήθηκαν από την οικονομική άνθηση των εξαγωγών της Γερμανίας.

  Τώρα, κατηγορούν τον ‘περιφερειακό γίγαντα’ για την εκδίωξη των δικών τους βιομηχανικών προϊόντων.

  Το κλίμα έχει δηλητηριαστεί περαιτέρω απο τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης και της διαβόητης πρότασης ότι η Ελλάδα πρέπει να πουλήσει την Ακρόπολη και τα νησιά της για να ξεπληρώσει τα χρέη της.

  Με τη σειρά της η Ελλάδα χλευάζει για το ναζιστικό παρελθόν της Γερμανίας και απαιτεί πολεμικές επανορθώσεις κάτι που ολοκληρώνει την εικόνα της αμοιβαίας δυσλειτουργίας.

  Οι αντιφατικές δηλώσεις από τους γερμανους για την παραμόνη της ή μη στη ζώνη του ευρώ έχουν προσθέσει στη γενικότερη σύγχυση.

  Ο κ. Φουχτελ προσπαθεί να συνεργαστεί με τις ελληνικές πόλεις παίζοντας τον ρολο ενώς “πρεσβευτή καλής θελήσεως”.

  Στο ταξίδι του την περασμένη εβδομάδα , απο την Ρόδο εώς την Κέρκυρα, η μέρα του άρχιζε την αυγή και ολοκληρωνόταν μετά τα μεσάνυχτα.

  Κατά τη διάρκεια του τελικού του δείπνου στην Κέρκυρα, ο κ. Φούχτελ, πέταγε ιδέες, ανάμεσα σ αυτες και μια ιδέα για μια τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής με ενα Γερμανό σεφ και έναν Έλληνα σεφ όπως και την παρουσίαση σύγχρονης τέχνης σε 40 σημεία σε όλη τη Γερμανία.

  Δεν ήταν ακριβώς σχέδιο Μάρσαλ, αλλά ήταν ένα όραμα για την καλλιέργεια της σχέσης Ελλάδας/Γερμανίας.

  ” Είναι σαν ένα φυτό,” δήλωσε ο Φούχτελ, με τα χέρια σταυρωμένα πάνω στην κοιλιά του, ” ένα φυτό που μεγαλώνει πολυ και γρήγορα.” “

  www.onalert.gr


  ...

  national pride


Δημοφιλη αρθρα

Λογοι