Follow @pistosgr

Βρίσκεστε εδώ:

Ιστορία

 • Μνημόσυνο Ισαάκ-Σολωμού: Μεγάλη πορεία μοτοσυκλετιστών, 8 Αυγούστου 2010

  Τάσος Ισαάκ - Σολωμός Σολωμού
  Σχόλιο Συντακτικής Ομάδας: Λάβαμε το πιο κάτω και το παρουσιάζουμε. Προωθήστε και εσείς με την σειρά σας το διαφημιστικό της εκδήλωσης και πυκνώστε τις τάξεις της πορείας.

  Οι λαϊκές και εκ των κάτω κινητοποιήσεις και ο ακτιβισμός για τα εθνικά θέματα επιβάλλονται για να στέλνονται τα κατάλληλα μηνύματα στις πολιτικές ηγεσίες, τα κόμματα και κυρίως στην κυβέρνηση.

  Εφιστούμε την προσοχή στους διοργανωτές πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παρεισφρήσουν προβοκάτορες στην πορεία με στόχο να την εκτρέψουν, αλλά όπως φαίνεται έχουν ήδη πάρει πολλά κατάλληλα μέτρα.

  Απώτερος σκοπός τους θα είναι να διαστρεβλώσουν το αντικατοχικό της μήνυμα (π.χ. με υβριστικά συνθήματα κατά του Προέδρου Χριστόφια, όπως έγινε με το αντικατοχικό συλλαλητήριο της 20ης Ιουλίου 2009) ούτως ώστε, ενδεχομένως, η κυβέρνηση Χριστόφια να προβεί σε περαιτέρω συλλήψεις, αλλά και να δαιμονοποιήσει το σύνολο των αντιπολιτευόμενων κομμάτων, προσωπικοτήτων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων ως «ακροδεξιούς» και «φασίστες» στην απεγνωσμένη προσπάθεια της να φιμώσει την αντίθεση στον ρατσισμό της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Προσοχή λοιπόν!

  «Δημοσιογραφική  Διάσκεψη: Διοργάνωση  Εκδήλωσης Μνήμης την 8η Αυγούστου 2010 από την “Πρωτοβουλία  Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού”»

  Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» απαρτίζεται από νέους ανθρώπους που ανήκουν στον χώρο της μοτοσικλέτας. Ως βασικό στόχο έχει τη διατήρηση της μνήμης της θυσίας των Ισαάκ – Σολωμού και την ανάδειξη στην κοινωνία μας των μηνυμάτων που πηγάζουν μέσα από την θυσία τους.  Επιπλέον, στοχεύει στη συνέχιση του θεσμού της πορείας των μοτοσικλετιστών ως συμβολικού μέσου διεκδίκησης του δικαιώματός μας στη ζωή και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών μας, τα οποία η τουρκική εισβολή και κατοχή μας στερεί εδώ και 36 χρόνια.

  Αποκορύφωμα των πορειών των μοτοσυκλετιστών αποτέλεσε η αντικατοχική πορεία που διοργανώθηκε το 1996.  Κύπριοι και ξένοι μοτοσικλετιστές ξεκίνησαν από το Βερολίνο με στόχο να τερματίσουν στην Κερύνεια.  Μετά την απαγόρευση από τις κατοχικές αρχές της ελεύθερης διέλευσης προς την κατεχόμενη Κερύνεια, οι μοτοσικλετιστές αυθόρμητα διαδήλωσαν σε διάφορα σημεία της νεκρής ζώνης.  Ο τουρκικός στρατός δείχνοντας για ακόμη μια φορά το σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπό του δολοφόνησε άνανδρα τον Τάσο Ισαάκ και τον Σολωμό Σολωμού.  Μετά τις δολοφονίες των Ισαάκ και Σολωμού το κίνημα των μοτοσικλετιστών εξασθένησε αλλά δεν εξαφανίστηκε.  Νιώθοντας έντονα ότι η νεολαία και η κοινωνία μας γενικότερα έχει ανάγκη από υγιή πρότυπα, πιστεύουμε ότι αποτελεί καθήκον όλων, όπως η μνήμη των ηρώων μας και τα μηνύματα του αλτρουισμού, του ηρωισμού και της αυτοθυσίας τους, να τιμώνται με σοβαρότητα, σεβασμό και υπευθυνότητα, μακριά από οποιεσδήποτε εθνικιστικές εξάρσεις και σκοπιμότητες.

  Με αυτά τα δεδομένα η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» διοργανώνει την εκδήλωση μνήμης, η οποία χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος αφορά στην πορεία των μοτοσικλετιστών από τη Λευκωσία, τη Λεμεσό, τη Λάρνακα και την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου προς το κοιμητήριο Παραλιμνίου, όπου θα παραστούμε στο τρισάγιο και θα καταθέσουμε στεφάνι στους τάφους των Ισαάκ και Σολωμού. Το δεύτερο μέρος αφορά την εκδήλωση στην Πλατεία Παραλιμνίου, αμέσως μετά το τρισάγιο, και θα περιλαμβάνει ομιλία του κου Γιάννου Χαραλαμπίδη, Δρ Διεθνών Σχέσεων, επίδοση τιμητικής πλακέτας στους γονείς των ηρώων και συναυλία.
  Οι χώροι  και ώρες συγκέντρωσης των μοτοσικλετιστών είναι οι ακόλουθοι:
  ΛΕΥΚΩΣΙΑ – Περίπτερο Οκτάγωνο 7:30 π.μ.
  ΛΕΜΕΣΟΣ – Υπεραγορά Ορφανίδης 7:30 π.μ.
  ΛΑΡΝΑΚΑ – Κυκλικός κόμβος Ριζοελιάς 8:00 π.μ.
  ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ – Κυκλικός κόμβος Αγ. Νάπας 8:30 π.μ.

  Όσοι συμμετέχουν  στην πορεία των μοτοσυκλετιστών θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν προστατευτικό κράνος και τη φανέλα που θα διανέμεται στους χώρους συγκεντρώσεως. Απαγορεύονται φανέλες οργανώσεων, ποδοσφαιρικών ομάδων, στρατιωτικών σωμάτων, κλπ.

  Όλοι πρέπει να ακολουθούν τις υποδείξεις τόσο της αστυνομίας όσο και των ατόμων περιφρούρησης τα οποία θα φέρουν φωσφορούχα γιλέκα.  Επίσης, κατά την παρουσία μας στο κοιμητήριο Παραλιμνίου και στην εκδήλωση που θα ακολουθήσει δε θα ακουστούν οποιαδήποτε συνθήματα.

  Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με κόμματα, κομματικές νεολαίες, φοιτητικές οργανώσεις, ποδοσφαιρικές ομάδες, συνδέσμους φιλάθλων ή οποιεσδήποτε άλλες οργανώσεις και δε συνεργάστηκε με κάποια άλλη οντότητα για τη διοργάνωση της εκδήλωσης της.  Παρόλα αυτά, είναι όλοι ευπρόσδεκτοι αρκεί να τηρηθούν οι οδηγίες που προαναφέραμε έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της εκδήλωσης.

  Σε καμία  περίπτωση δε θα δεχτούμε ενέργειες που είναι δυνατόν να σπιλώσουν τη μνήμη των Ισαάκ και Σολωμού.  Στην προσπάθεια μας αυτή θεωρούμε πολύτιμη την παρουσία του κάθε μοτοσικλετιστή αλλά και του κάθε Έλληνα Κύπριου. Πιστεύουμε πως η διατήρηση της συλλογικής μνήμης αποτελεί σημαντικό όπλο στον κρίσιμο αγώνα που διεξάγει ο κυπριακός ελληνισμός για  εθνική επιβίωση στην γη των προγόνων του.
  Εκ μέρους της Πρωτοβουλία  Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού
  Η Οργανωτική Επιτροπή

  efylakas.com


Δημοφιλη αρθρα

Λογοι