Βρίσκεστε εδώ:

Απόψεις

 • ''Δεν πληρώνω'', μαξιλαράκι για πιο επώδυνα μέτρα

  Tα κύρια επιχειρήματα όσων υποστηρίζουν το ‘’δεν πληρώνω’’ είναι ότι, η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης τείνει προς αδιέξοδο και κατ’ επέκταση τα χρήματα που θα δώσω δεν θα πιάσουν τόπο.

  Η κυβέρνηση καθ’ υπόδειξη της Τρόικα στοχεύει από το έκτακτο χαράτσι μέσω της ΔΕΗ να εισπράξει περί τα 2 δις ευρώ άμεσα και να εξασφαλίσει με αυτό τον τρόπο την έκτη δόση που είναι 8 δις.

  Από τον βομβαρδισμό δηλώσεων, δημοσιευμάτων, συζητήσεων, αντιπαραθέσεων, ανακοινώσεων και κομματικών εξαγγελιών εντός Ελλάδας, οι δανειστές μας δεν χάνουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν το ‘’κίνημα’’ ως υποτιθέμενη απειλή.

  Ζητούν έτσι από την κυβέρνηση Παπανδρέου νέα επώδυνα μέτρα εντελώς δυσανάλογα του μεγέθους της 6ης δόσης όπως αυτά της απόλυσης χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων αλλά και μειώσεις μισθών και συντάξεων.

  Στην παγίδα πέφτει η κυβέρνηση ως πρόβατο επί σφαγή και υποκύπτει αμαχητί στον ωμό εκβιασμό από τους εταίρους της για επιπρόσθετα μέτρα και ρίχνει τις ευθύνες σε όσους αντιστέκονται στο να εισπραχθεί το έκτακτο χαράτσι.


  Το συμπέρασμα λοιπόν από τα παραπάνω είναι ότι, οι δανειστές μας χρησιμοποιούν το κίνημα "δεν πληρώνω" ως μαξιλαράκι για την επιβολή νέων σκληρότερων μέτρων με την συγκατάθεση της κυβέρνησης, ενώ σπείρουν παράλληλα και τη διχόνοια μεταξύ των Ελλήνων αφού εξαιτίας αυτών που δεν πληρώνουν θα την πληρώσουν και χιλιάδες άλλοι (δημόσιοι υπάλληλοι κ.α.).

  • Το πρώτο ερώτημα που γεννάται μετά από αυτά είναι εάν η χώρα έχει την επιλογή να κλείσει την πόρτα στους δανειστές και να χαράξει άλλη πορεία συνεχίζοντας εν ειρήνη…
  Βέβαια για κάτι τέτοιο απαιτείται ηγέτης αλλά και παιδεία στο λαό.

  • Το δεύτερο ερώτημα είναι μήπως και το κίνημα ‘’δεν πληρώνω’’ αποτελεί παρακλάδι της σύγχρονης προπαγάνδας εναντίον των συμφερόντων της μεσαίας οικονομικής τάξης αφού στο τέλος πάλι αυτή θα την πληρώσει πολύ πιο ακριβά;

  Εάν οι Έλληνες δεν ξεχνούσαν το ρητό ‘’μαζί του κανείς δεν τα πήρε…’’  και εάν απέδιδαν ‘’τα τω Καίσαρος το Καίσαρι…’’, σίγουρα σήμερα δεν θα ήμασταν σε αυτή την δεινή οικονομική κατάσταση.

  Όπως και να έχει ο Έλληνας σήμερα μοιάζει με έναν καλοταϊσμένο για χρόνια και υπέρβαρο αθλητή από τον οποίο απαιτούν ξαφνικά με το πιστόλι στον κρόταφο να καταρρίψει το ρεκόρ που είχε στις παλιές καλές εποχές του.

  Είναι τυχαίο αυτό που συμβαίνει σήμερα; Όχι βεβαίως...

  Ξέρουμε πολύ καλά ότι, τα σχέδια για την ευκολότερη αποδοχή του νέου καθεστώτος που ετοιμάζεται απαιτούν, μεταξύ άλλων, ειδικά για τους Έλληνες, απόλυτη οικονομική εξαθλίωση...

  Λοΐζος Λοΐζος


Δημοφιλη αρθρα

Λογοι