Follow @pistosgr

Βρίσκεστε εδώ:

Απόψεις

 • Μιά ἀκόμη δαιμονική ἀπάτη

  ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΒΡΑΧΙΟΛΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ (ἤ μᾶλλον ἀνισορροπίας) καί

  ΑΛΛΑ «ΜΑΓΙΚΑ» ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.


  1)ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΒΡΑΧΙΟΛΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ
  Το νέο «ενεργειακό» βελτιωτικό που υπόσχεται θαύματα σε όποιον το φορά έχει τη δική του φιλοσοφία. «Οι δύο κατασκευαστές του Ρower Βalance, τα αδέλφια Τρόι και Τζος Ρονταρμέλ από την Καλιφόρνια, υποστηρίζουν ότι το προϊόν τους που «γεννήθηκε» το 2006 βασίζεται σε μια τεχνολογία με βάση το Μylar, ένα υλικό που χρησιμοποιεί και η ΝΑSΑ για τη δημιουργία των στολών των αστροναυτών. Το υλικό αυτό αποτελεί τη βάση ενός ολογράμματος στον πυρήνα του βραχιολιού και βρίσκεται σε αρμονία με τις αρχές της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, εκπέμποντας ηλεκτρομαγνητικά κύματα χαμηλής συχνότητας τα οποία παρεμβαίνουν στα κύτταρα του σώματος ισορροπώντας την ενεργειακή ροή του».

  Η εταιρία προσπαθώντας να προωθήσει την επιστημονικοφανή ερμηνεία λειτουργίας του προϊόντος ισχυρίζεται : «ότι τα ολογράμματα που χρησιμοποιεί περιέχουν ειδικούς αλγορίθμους. Όταν το προϊόν τοποθετηθεί κοντά στο σώμα ανθρώπων και ζώων, κυρίως σε ενεργειακά «κέντρα» κλειδιά, όπως τα χέρια και τα πόδια, εναρμονίζεται με τις φυσικές βιοηλεκτρικές συχνότητες του οργανισμού, ρυθμίζοντάς τες όταν έχουν απορρυθμιστεί. Ουσιαστικώς αυτές οι αναφορές βασίζονται στην ύπαρξη ενός ανθρώπινου ενεργειακού πεδίου, το οποίο είναι λιγότερο ή περισσότερο ισορροπημένο στον καθέναν μας. Για να επανέλθει λοιπόν η αρμονία, είναι υποτίθεται αρκετό να... συλληφθούν τα «καλά κύματα» που εκπέμπονται από τα αντικείμενα γύρω μας, όπως τα μέταλλα, και να συντονιστούν με εκείνα του οργανισμού μας και την ίδια στιγμή να... εξοβελιστούν τα «κακά κύματα», τα οποία εκπέμπονται κυρίως από συσκευές όπως τα κινητά τηλέφωνα».

  Σε διαφήμιση διαβάζουμε:  «Τα ολογράμματα του POWER BALANCE ρυθμίζουν τον τομέα της βιοενέργειας του σώματος. Ο συγκεκριμένος τρόπος ίασης είναι γνωστός στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική ως Qi. Από την άλλη το πυριτικό υλικό wristband με το οποίο είναι κατασκευασμένο το βραχιόλι, είναι σε απόλυτη αρμονία με τις γραμμές του βελονισμού και του πιεσο-βελονισμού».
  Κατά την Κινεζική φιλοσοφία, η ενέργεια Chi (Τσι ή Κι) είναι η βασική κοσμική αρχή η οποία είναι η αιτία κάθε δημιουργικής και καταστροφικής καταστάσεως.
  Στην Κίνα πίστευαν ότι «δρούσαν» αόρατες δυνάμεις τις οποίες προσωποποίησαν με τα «δαιμόνια». Από αυτά, άλλα ήσαν αγαθοεργά, τα οποία η παράδοση αναφέρει με το όνομα Σεν, άλλα δε κακοποιά, τα οποία αποκαλούσαν Κουέι. Η αρρώστια λοιπόν ήταν έργο των Κουέι. Δαιμόνων, δηλαδή εξειδικευμένων ή προορισμένων να προκαλούν αρρώστιες.
  Η όλη προσπάθεια των ανθρώπων λοιπόν, προκειμένου να αποφύγουν την αρρώστια, εστρέφετο στο να βρουν «μέσα» με τα οποία θα μπορούσαν να καταπολεμούν τα κακά αυτά δαιμόνια, τα Κουέι. Με τον καιρό - υπάρχουν δε πολύ ενδιαφέρουσες σχετικές «ιστορίες» - προέκυψαν περιπτώσεις από τις οποίες σχημάτισαν κάποιοι την εντύπωση ότι, κάποια σημεία του οργανισμού, αποτελούν τα σημεία δράσεως των Κουέι. Ως τέτοια δε ευαίσθητα και ευπαθή σημεία καθόρισαν μέρη στα οποία μπορούσε να βυθίζεται το δάκτυλο. Τις τέτοιες περιοχές τις ονόμασαν Χσυέ - «εντυπώματα» ή «σημεία». «Αποκρύπτοντας δε λάθη, επιπλοκές, δυσάρεστα συμβάματα και αποτυχίες», διέδωσαν τη φήμη ότι, βελονίζοντας στις επίμαχες αυτές θέσεις, εξόντωναν τους δαίμονες Κουέι, που εκεί φώλιαζαν.  Οι κλασσικοί του βελονισμού, περιγράφουν μια σειρά από σημεία με το όνομα Σέν Σαν Κουέι, που σημαίνει «οι δεκατρείς δαίμονες», αναφερόμενοι στα 13 πρώτα σημεία βελονισμού. Αυτά για την …παραδοσιακή Κινεζική «ιατρική».
  Η έννοια της ενέργειας όπως αυτή χρησιμοποιείται σε κάθε λογής «ενεργειακούς θεραπευτές» από ομοιοπαθητικούς μέχρι ρεφλεξολόγους και ρέικι μάστερς έχει σχέση με το υποτιθέμενο ωκεανό ενέργειας στον οποίο υπάρχουν όλα τα έμψυχα και άψυχα όντα. Όταν η ενέργεια αυτή «μπλοκάρεται» τότε έχουμε την ασθένεια. Η θεραπεία είναι το ξεμπλοκάρισμα της ενέργειας ώστε αυτή να «ρέει» ασταμάτητα στο σώμα. Αυτό το ξεμπλοκάρισμα της ροής λοιπόν είναι η θεραπεία και αυτό υπόσχονται και τα βραχιόλια ισορροπίας.
  Σύμφωνα με τα δυο αδέλφια: «Τα περικάρπια κατασκευάζονται στην Κίνα, τα ολογράμματα στη Μινεσότα και ο «εμποτισμός» τους στις ειδικές συχνότητες γίνεται σε ένα «μυστικό» δωμάτιο στα γραφεία της εταιρείας στην Καλιφόρνια, πρόσβαση στο οποίο έχουν μόνο τα δύο αδέρφια.
  Ο καθηγητής Κυτταρικής Βιολογίας και Ραδιοβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Λ.Μαργαρίτης μιλώντας στο «Βήμα» αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν τέτοια αντικείμενα προσφέρουν κάτι στον οργανισμό, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν συγκεκριμένα επιστημονικά στοιχεία. Σύμφωνα με τον καθηγητή, αν πράγματι το ενεργειακό βραχιόλι εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικά κύματα χαμηλής συχνότητας, όπως υποστηρίζουν οι κατασκευαστές του, ίσως έχει κάποια επίδραση, αφού σε παρόμοιες συχνότητες λειτουργούν τα κύτταρα του σώματος. «Και σήμερα στην Ιατρική χρησιμοποιείται σε ορισμένες περιπτώσεις ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία χαμηλών συχνοτήτων για την επούλωση πληγών» λέει ο κ. Μαργαρίτης, αλλά προσθέτει ότι η επίδραση των κυμάτων μπορεί να είναι και αρνητική«Η παρατεταμένη έκθεση του ανθρώπου σε αυτά τα κύματα μπορεί να προκαλέσει βλάβες- δεν είναι τυχαίο ότι οικιακές συσκευές ή πυλώνες που εκπέμπουν τέτοια ακτινοβολία κατηγορούνται για καρκίνους».
  Η Επιτροπή Αθέμιτου Ανταγωνισμού των ΗΠΑ (Αntitrust), κατόπιν πολλών καταγγελιών από καταναλωτές που αγόρασαν και φόρεσαν το επίμαχο βραχιόλι, προχώρησε στην απόφαση επανεξέτασης του Ρower Βalance. Η Επιτροπή διέταξε τα δύο αδέλφια να δώσουν εντός 15 ημερών επαρκείς ιατρικές και επιστημονικές αποδείξεις όχι μόνο ότι το βραχιόλι αυτό «προσφέρει ευεξία και δύναμη», αλλά και ότι η χρήση του δεν επιφέρει βλάβες στον οργανισμό. Ως τότε ειδικοί επιστήμονες, συνεργάτες της Επιτροπής, θα εξετάσουν προσεκτικά και κάποια από αυτά τα μπρασελέ, ώστε να απαντήσουν στο ερώτημα: Θαύμα ή απάτη;

  «Αυτά που ήξερες να τ' αφήσεις ... αυτά είναι δαιμονικά πράγματα».
  Γέροντας Πορφύριος
  σε γιατρό που επί χρόνια ασκούσε τον βελονισμό


  ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ – ΠΗΓΕΣ:
  http://www.tovima.gr/science/article/?aid=368682#ixzz1683UHzbK (από όπου πάρθηκαν και οι φωτογραφίες)
  http://www.tovima.gr/world/article/?aid=347227
  http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4588023
  http://www.egolpion.com/03545F06.el.aspx
  http://www.egolpion.com/epistrofh_magou_iatrou.el.aspx
  http://www.healthspablog.org/2010/08/04/power-balance-the-bracelet-conclusion-in-view-antitrust/

  Κ.Ν
  ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΝ ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ    www.egolpion.com
  25  ΜΑΪΟΥ  2011


  2)ΝΑΝΟΒΙΟΝΙΚΑ ΓΙΛΕΚΑ ΒΡΑΧΙΟΛΙΑ POWER BALANCE ΚΑΙ ΑΛΛΑ «ΜΑΓΙΚΑ» ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  ΝΑΝΟΒΙΟΝΙΚΑ ΓΙΛΕΚΑ-
  ΒΡΑΧΙΟΛΙΑ POWER BALANCE
  ΚΑΙ ΑΛΛΑ «ΜΑΓΙΚΑ» ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
  Προσοχή: «νανοβιονικό γιλέκο»  είναι ένα προϊόν νανοτεχνολογίας;

  Πρόσφατα έγινε λόγος για κάποια σειρά προϊόντων που βασίζονται στα υφάσματα  υπέρυθρης ακτινοβολίας – far infrared -fir ( νανοτεχνολογία και γιλέκα, νανοβιονικό γιλέκο, nanobionic T-shirt, Nanobionic bandana, FIR-TEX, FIR-VEST κλπ.)   από γνωστό δημοσιογραφικό site το οποίο μάλιστα εμπορεύεται τα εν λόγο προϊόντα στο e-shop καταστημά του.
  Δέχτηκα πάρα πολλά τηλέφωνα από  ενδιαφερόμενους που ήθελαν να πληροφορηθούν αν αυτά τα προϊόντα είναι τόσο «Βιονικά» όσο διαφημίζονται και αν βασίζονται όντως πάνω στην Νανοτεχνολογία.
  Χωρίς να θέλω να πλήξω τα οικονομικά συμφέροντα καμίας εταιρίας και κανενός διαδικτυακού «δημοσιογραφικού - e-shop καταστήματος», θα προσπαθήσω να απαντήσω στις ερωτήσεις σας απλά. Αρχικά θα κάνω τρις απλές διαπιστώσεις και στην συνέχεια θα παραθέσω αυτούσιο το κείμενο που η ίδια η εταιρία fir-tex έχεις αναρτήσει στην αρχική σελίδα του επίσημου site της σχετικά με όσα ακούγονται για τα προϊόντα της.
  1. Τα 11 από 16 άτομα που με πήραν τηλέφωνο έως τώρα δεν αντιλήφτηκαν ότι το e-shop κατάστημα ανήκει στο Δημοσιογραφικό site που κάνει λόγο για τα «νανοβιονικα γιλέκα». Αρα δεν είναι ενα ανεξάρτητο άρθρο που ενημερώνει πάνω στα προϊόντα της Νανοτεχνολογίας αλλα ένα καθαρά διαφημιστικό κείμενο με σκοπό την πώληση των εν λόγο προϊόντων.
  2. Στο επίσημο site της εταιρίες fir-tex.com δεν γίνετε κανένας λόγος για χρήση νανοτεχνολογίας – nanotechnology. Άρα δεν είναι προϊόντα νανοτεχνολογίας.
  3. Τα κύματα FIR είναι μήκους 7 έως 11 micron (όπως αναφέρεται στο επίσημο site της εταιρίας fir-tex.com).  Τα 11 micron είναι 11.000 νανόμετρα (nm) 1000nm= 1micron.  Η νανοτεχνολογία ασχολείται με εφαρμογές, reaction και συσκευές  σε μια κλίμακα νανόμετρου (μεταξύ 1 εώς και 100 νανομέτρων). Άρα ούτε τα κύματα της τεχνολογία FIR δεν ανήκουν στο φάσμα της νανοτεχνολογίας – nanotechnology.
  Ακολουθεί το κείμενο που ίδια η εταιρεία FIR-TEX παραθέτει και υποχρεώνει τους επισκέπτες του site της (fir-tex.gr) να το διαβάσουν πριν προχωρήσουν σε αγορά των προϊόντων της. (οι έντονες επισημάνσεις είναι δικές μου)

  Παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά την παρούσα δήλωση παραίτησης από ευθύνη και τους όρους και προϋποθέσεις προτού προβείτε στην αγορά κάποιου προϊόντος.
  Το FIR-TEX είναι ιδιαίτερο, το FIR-TEX δεν είναι ένα απλό υλικό που κυκλοφορεί στην αγορά, το FIR-TEX είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ και αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να υπερβάλλουν ως προς τα δυνατά οφέλη που το FIR-TEX μπορεί να προσφέρει και να προβούν σε αβάσιμους ή ψευδείς ισχυρισμούς τους οποίους η FIR-TEX απορρίπτει κατηγορηματικά.
  Πριν αγοράσετε κάποιο προϊόν θα πρέπει να γνωρίζετε καταρχήν ότι το FIR-TEXδεν έχει σχεδιαστεί και δεν παρουσιάζεται σε καμία περίπτωση ως ιατρική θεραπεία. Επειδή δεν είναι!
  Στόχος της FIR-TEX είναι να εισαγάγει τα τεχνολογικά υλικά στην αγορά και τα προϊόντα της θα βοηθήσουν ορισμένα άτομα να έχουν καλύτερη απόδοση ή να αισθανθούν καλύτερα ενώ κάποια άλλα δε θα αντιληφθούν καμία διαφορά ή θα αισθανθούν ακόμα και δυσάρεστα.
  Το πεδίο εφαρμογής του FIR-TEX είναι σχεδόν απεριόριστο. Μπορείτε όμως να κρίνετε μόνοι σας και εάν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία για την αποτελεσματικότητα των προϊόντων μας θα πρέπει να τα δοκιμάσετε προτού τα αγοράσετε.
  Οι διανομείς και οι εμπορικοί μας αντιπρόσωποι διοργανώνουν επιδείξεις, αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία, εάν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία για πιθανές παρενέργειες από τη χρήση των προϊόντων μας, επειδή πάντα μπορεί να υπάρξουν, θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση τουςή/και να ζητήσετε πρώτα ιατρική συμβουλή.
  Παραδείγματος χάρη ασθενείς με υψηλή αρτηριακή πίεση ή άλλες επικίνδυνες ασθένειες/ανωμαλίες θα πρέπει να αποφύγουν τη χρήση του FIR-TEX ή θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτούν πρώτα το γιατρό τους……
  Καπετανάκης Ηλίας
  http://www.nano.gr
  http://www.egolpion.com/nanobionic.el.aspx

   

  Περισσότερα...


Δημοφιλη αρθρα

Λογοι