Follow @pistosgr

Βρίσκεστε εδώ:

Απόψεις

 • Περί της εμφάνισης του Γέροντα Παϊσίου

  Η φήμη της επανεμφάνισης του Γέροντα Παϊσίου σε μοναχό του Αγίου Όρους σύμφωνα με την οποία προειδοποιεί τους μοναχούς να εφοδιαστούν με αλεύρι καθώς σύντομα έρχεται πόλεμος αναπαράγεται από το ΑΛΤΕΡ.

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Άγιος Γέροντας εμφανίστηκε τρομαγμένος και με τρεμάμενη φωνή αντί να τους δώσει την ευλογία του, προειδοποίησε για τα δεινά που έρχονται εντός των προσεχών μηνών.

  Οι φήμες μάλιστα αναφέρουν ότι παρατηρήθηκε σε μεγάλα πολυκαταστήματα τροφίμων στην Θεσσαλονίκη να υπάρχει έντονη ζήτηση αλευριού από μοναχούς του Αγίου Όρους που έσπευσαν να εφοδιαστούν.

  Μερικές σκέψεις όσον αφορά στην ουσία της είδησης.

  Καταρχάς η πηγή της είδησης είναι ένα ανώνυμο μπλόγκ όπου κανείς δεν φέρει την ευθύνη των όσων λέει και ούτε υποστηρίζει με ρεπορτάζ έγκυρο τους ισχυρισμούς. Θα μπορούσε να αναφέρεται το όνομα κάποιων εκ των μοναχών στους οποίους εμφανίστηκε.

  Προκαλεί λοιπόν ενδιαφέρον το πως ένα πανελλαδικό κανάλι αναπαράγει την είδηση, παπαγαλία, από το ανώνυμο μπλογκ χωρίς να μπει στον κόπο να κάνει μια έρευνα προς το παρόν στο Άγιο Όρος για το θέμα που μεταδίδει, αν και προαναγγέλλει να ότι θα δοθεί συνέχεια στο θέμα. Αγνοεί την πιθανότητα μετάδοσης μιας ψευδούς είδησης που τρομοκρατεί καθώς προαναγγέλλει, άμεσα, έναν  πόλεμο στην Ελλάδα.

  Επίσης η πιθανότητα να διαψευστεί η είδηση από τον χρόνο, καθώς ο Νοέμβριος είναι κοντά, πλήττει για κάποιους, το κύρος του Αγίου Παϊσίου που φέρεται αφερέγγυος, των μοναχών του Αγίου Όρους που σπεύδουν να ψωνίσουν αλεύρι για να καλύψουν τις σωματικές τους ανάγκες ενώ όλος ο υπόλοιπος ελληνικός λαός συνεχίζει το ύπνο του δικαίου και δεν τον ενημέρωσαν με ομιλίες πνευματικών γερόντων που κατεβαίνουν κάποιες φορές από το Άγιο Όρος και τέλος πλήττει το κύρος της εκκλησίας συνολικά που μοιάζει με τους ιεχωβάδες που ορίζουν ημερομηνίες τέλους του κόσμου και πάντοτε διαψεύδονται, τρομοκρατώντας άδικα το ποίμνιο…

  Στην περίπτωση πάλι που έγινε όντος μια εμφάνιση σε κάποιον μοναχό και όσα γράφονται και μεταδίδονται είναι αληθινά, δεν θα πρέπει να διαφεύγει από κανέναν ότι ο διάβολος μπορεί να πάρει ακόμη και την μορφή αγίου αγγέλου προκειμένου να πλανέψει τον άνθρωπο. Ο φόβος επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι κακός σύμμαχος του ανθρώπου και ο τρόπος που πλασάρεται η φημολογία τον καλλιεργεί, δεδομένου ότι δεν ζητάει να μετανοήσουμε ή να ετοιμαστούμε ψυχικά για όλα τα ενδεχόμενα αλλά να γεμίσουμε τις αποθήκες μας με αλεύρι για να σωθούμε. Αποφεύγει δε ο Γέροντας Παΐσιος αμέσως μετά την προειδοποίηση να δώσει την ευλογία του και εξαφανίζεται...

  Εάν πάλι ήταν ο γέροντας Παΐσιος αυτός που εμφανίστηκε και θέλησε να μας προειδοποιήσει ας φροντίσουμε να είμαστε έτοιμοι ψυχικά ακόμη και για τον θάνατο, που θα έπρεπε κανονικά να ήμασταν κάθε στιγμή της ζωής μας. Κανένα δε τσουβαλάκι αλεύρι στην αποθήκη για δύσκολες εποχές δεν θα έβλαπτε. Με τη βοήθεια του Θεού όμως δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν και τίποτα. Άλλωστε αυτή η ζωή είναι προσωρινή ως μια δοκιμασία...

  Ένας πιστος


Δημοφιλη αρθρα

Λογοι