Βρίσκεστε εδώ:

Απόψεις

 • Πρόεδρος Παγκόσμιας Τράπεζας: «Είμαστε στην αρχή μιας νέας θύελλας»

  Πρόεδρος Παγκόσμιας Τράπεζας: «Είμαστε στην αρχή μιας νέας θύελλας»

  Η παγκόσμια οικονομία έχει εισέλθει σε μια «νέα και πιο επικίνδυνη φάση», που αφήνει πολύ μικρά περιθώρια ελιγμών στις πιο αναπτυγμένες χώρες, εκτιμά ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ.
  Σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται στο αυστραλιανό περιοδικό Weekend Australian, ο κ. Ζέλικ τονίζει ότι «βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας και διαφορετικής θύελλας, δεν είναι η ίδια κρίση με αυτήν του 2008».
  «Μέσα στις δεκαπέντε τελευταίες ημέρες, περάσαμε από μια δύσκολη ανάκαμψη-με μια καλή ανάπτυξη για τις αναδυόμενες οικονομίες και χώρες όπως η Αυστραλία και μια μικρότερη για τις πιο αναπτυγμένες χώρες- σε μια νέα και πιο επικίνδυνη φάση», ανέφερε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας.
  Εκτίμησε ότι η κρίση στη ευρωζώνη θα μπορούσε να είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα της παγκόσμιας οικονομίας και κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα το συντομότερο.
  «Το μάθημα του 2008 είναι ότι όσο πιο πολύ περιμένουμε τόσο αυστηρότερα μέτρα πρέπει να ληφθούν», επισήμανε.
  Κάλεσε το Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να διατηρήσει, παρά τις ταραχές, τα μέτρα λιτότητας, τα οποία, όπως είπε, είναι «πραγματικά απαραίτητα».
  Σημείωσε τέλος ότι η κρίση αυτή μεταφέρει «πολύ γρήγορα από ιστορικής άποψης, την οικονομική ισχύ από τη Δύση στην Κίνα, η οποία όμως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο ρόλο αυτό, ανήσυχη η ίδια από τα δικά της προβλήματα».
  Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, NAFTEMPORIKI

  ...

  Πηγή


Δημοφιλη αρθρα

Λογοι