Βρίσκεστε εδώ:

Γεγονότα

 • Απαγορεύουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο γιατί βλάπτει την υγεία!

  Και το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπαίνει στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών του αρμόδιου υπουργείου Υγείας, καθώς, όπως τονίζεται σε ανακοίνωσή του ΕΟΦ, το συγκεκριμένο προϊόν εμπεριέχει επιβλαβείς ουσίες για τον οργανισμό λες και το κανονικό δεν περιέχει...Γιατί με την ίδια λογική δεν απαγορεύει ο ΕΟΦ και την κυκλοφορία των κανονικών τσιγάρων; Μήπως αυτά δεν προκαλούν καρκίνο;

   

  Αναμένεται λοιπόν να ξεκινήσουν από το υπουργείο σύντομα έλεγχοι για τους τρόπους πώλησης του ηλεκτρονικού τσιγάρου, ενώ όσο αφορά στους καταστηματάρχες οι οποίοι και το πωλούν στα μαγαζιά τους, αυτοί πλέον κινδυνεύουν με βαριά χρηματικά πρόστιμα.

  Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Αντώνης Δημόπουλος, η απαγόρευση προκύπτει έπειτα από σχετική γνωμοδότηση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), ενώ υπάρχουν και εισηγήσεις για αύξηση κατά 20% στην τιμή των τσιγάρων, που θα αφορά και την πώληση των στριφτών τσιγάρων, των οποίων η κατανάλωση έχει αυξηθεί καθώς είναι φθηνότερα.

  Επίσης, το υπουργείο Υγείας προχωρά και στην απαγόρευση της χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου και σε κλειστούς δημόσιους χώρους, αφού θεωρεί ότι αυτό είναι επικίνδυνο για τη δημόσια Υγεία.

  Έρχεται νέα αύξηση στην τιμή

  Η τιμή των προϊόντων καπνού είναι ένα αποφασιστικό εργαλείο στη διαδικασία διακοπής του καπνίσματος, είπε ο καθηγητής Γιάννης Κυριόπουλος, προσθέτοντας ότι η βελτίωση που υπάρχει έως σήμερα από την εφαρμογή των αντικαπνιστικών μέτρων δεν μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητική, γι' αυτό θα πρέπει να αρχίσουμε να εξετάζουμε και οικονομικά μέτρα.

  Η αύξηση της τιμής ελαττώνει την κατανάλωση, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, είπε ο κ. Κυριόπουλος, εκτιμώντας ότι μια αύξηση της τάξης των 2 ευρώ στην τιμή του πακέτου, θα είχε ως αποτέλεσμα 460.000 λιγότερους καπνιστές, 150.000 λιγότερους νέους που θα ξεκινούσαν το κάπνισμα, και 440 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον φορολογικά έσοδα. Διακόσια δισ. ευρώ είναι το κόστος του καπνίσματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ανέφερε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης.

  Τη μεγαλύτερη δυνατή αύξηση μέσα στην κρίση δίνει στον εαυτό του ένας καπνιστής που κόβει το τσιγάρο, τόνισε ο κ Μπεχράκης, καθώς χρειάζεται περίπου 80 με 90 ευρώ το μήνα για την αγορά τους, δηλαδή ένα μηνιάτικο περίπου το χρόνο.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία, καταγράφηκε μείωση του ποσοστού των συστηματικών καπνιστών κατά 4,1% και κατά 15% της συνολικής κατανάλωσης τσιγάρων.

  Η θεραπεία κατά του καπνίσματος και των ναρκωτικών

   


Δημοφιλη αρθρα

Λογοι