Follow @pistosgr

Βρίσκεστε εδώ:

Γεγονότα

 • ΗΠΑ: Ταυτότητα με ενσωματωμένο τσιπ από τον Μάιο του 2011

  Άρθρο του Geoffrey Grider από το ‘Now The End Begins’:

  Κάποιος μου είπε κάποτε: «Ω εσείς οι συνωμοσιολόγοι, σας αρέσει να ανακατεύετε τους ανθρώπους». Λοιπόν, οφείλω να ομολογήσω, ότι απολαμβάνω να «ανακατεύω» τους ανθρώπους αν αυτό είναι ένα κίνητρο για κάποιον να ξυπνήσει και να δει τα τείχη που τον περικλείουν ασφυκτικά, ώστε να έχει την ευκαιρία να κάνει κάτι πριν να είναι αργά.

  Για χρόνια τώρα, έχουν ακουστεί ένα σωρό φήμες σχετικά με την Εθνική Ταυτότητα, (Σχ. ΚΟ: Κάρτα του Πολίτη το λέμε εμείς) γνωστή ως ‘REAL ID ACT’, αλλά πρέπει να σας πω φίλοι μου, ότι δεν είναι καθόλου φήμες, είναι γεγονός. Και το γεγονός αυτό γίνεται πραγματικότητα το Μάιο του 2011. Έτσι δώστε προσοχή σε αυτό που θέλω να σας δείξω.

   

  Δεν θα φεύγεις από το σπίτι σου χωρίς αυτή. Εγγυημένα.

  Τι πράγματι ετοιμάζει η κυβέρνηση

  Για να δούμε αυτό που η κυβέρνηση των ΗΠΑ λέει ότι στην πραγματικότητα θα έχει η νέα Κάρτα, άλλωστε η αλήθεια είναι συνήθως πιο παράξενη από την επιστημονική φαντασία έτσι κι αλλιώς.

  Το παρακάτω είναι από την επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης, www.gpo.gov, και είναι αρκετά αποκαλυπτικό. Πρώτα από όλα, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) αποφάσισε ότι οι νέες κάρτες θα είναι WHTI Compliant. Αυτός είναι ένας ορισμός του τι πάει να πει αυτό:

  "WHTI είναι το ακρωνύμιο για την ‘Western Hemisphere Travel Initiative’, το ομοσπονδιακό πρόγραμμα για την εφαρμογή της σύστασης της 9/11 Επιτροπής και του Κογκρέσου που απαιτεί από όλους τους ταξιδιώτες, πολίτες των ΗΠΑ και αλλοδαπούς, να παρουσιάζουν το διαβατήριό τους ή κάποιο άλλο εγκεκριμένο έγγραφο που θα καθορίζει την ταυτότητα του κατόχου και την εθνικότητά του, για να εισέρχονται ή να επανέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

  Τα Υπουργεία Εσωτερικής Ασφάλειας και Εσωτερικών έχουν εφαρμόσει το πρόγραμμα WHTI σε φάσεις, αρχίζοντας με τα αεροπορικά ταξίδια, όπως στις 23 Ιανουαρίου 2007, και σε ταξίδια σε γη και θάλασσα, από την 1 Ιουνίου, 2009. Περιοχές που υπάγονται στο WHTI (από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών) είναι ο Καναδάς, το Μεξικό, οι Βερμούδες, και τα 17 κράτη της Καραϊβικής (Ανγκουίλα, Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Αρούμπα, Μπαχάμες, Βερμούδες, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, Νήσοι Καϋμάν, Ντομίνικα, Δομινικανή Δημοκρατία , Γρενάδα, Τζαμάικα (εκτός από επιχειρηματικά ταξίδια), Μοντσερράτ, Ολλανδικές Αντίλλες, Άγιος Χριστόφορος και Νέβις, Αγία Λουκία, Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες, και Τερκς και Κάικος) " πηγή: Semp.

  Το Western Hemisphere Travel Initiative η Βορειοαμερικάνικη Ένωση (North American Union)

  Ουάου, είναι αλήθεια ότι καλύπτει μία αρκετά μεγάλη περιοχή, αλλά υπάρχει κάτι που πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή. Οι τρεις κύριες περιοχές για τις οποίες φαίνεται πως ανησυχούν είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και το Μεξικό - αλλιώς γνωστή ως η Βορειοαμερικανική Ένωση. Χμμ.... Για να προχωρήσουμε.

  Αποσπάσματα σχετικά με τον τύπο του τσιπ που πρέπει να χρησιμοποιείται σύμφωνα με την κυβέρνηση

  Τώρα, δεν έχει γίνει καμία επίσημη συζήτηση (σχ. ΚΟ: προφανώς πρόκειται για το παρόμοιο με τον δικό μας νεοεισελθέντα – ελέω ΓΑΠ - πομπώδη όρο «δημόσια διαβούλευση») για το εάν η κάρτα θα περιέχει ή όχι τσιπ, που θα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει τον άνθρωπο που την κουβαλάει, η μόνη συζήτηση που γίνεται είναι γύρω από το ποια τεχνολογία εντοπισμού ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους. Εδώ είναι μερικά αποσπάσματα και πάλι από το επίσημο έγγραφο της κυβέρνησης:

  "Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) καλεί επίσης σε συζήτηση σχετικά με το πώς οι Πολιτείες θα μπορούσαν ή όχι να ενσωματώσουν μία ξεχωριστή WHTI συμβατή τεχνολογία, όπως είναι η δυνατότητα της RFID chip τεχνολογίας, σε σχέση με την REAL ID PDF417 απαίτηση barcode."

  «Οι Πολιτείες μπορούν να αξιοποιήσουν την ίδια υποδομή που θα χρειαστεί για να αγοράσουν την REAL ID ταυτότητα, να ενσωματώσουν τη μηχανικώς αναγνώσιμη ζώνη (Machine Readable Zone ή MRZ), το τσιπ εγγύτητας (proximity chips) και τη τεχνολογίας chip γειτνίασης (ή οπτικής επαφής - vicinity chip) επάνω σε μια άδεια οδηγού."

  «Η χρήση των RFID είναι απαραίτητη για το πρόγραμμα WHTI, προκειμένου να εξασφαλιστεί η διευκόλυνση στις πολυσύχναστες περιοχές των ΗΠΑ και στα θαλάσσια σημεία διέλευσης. Παρόμοιες ανησυχίες δεν έχουν αναπτυχθεί σχετικά με την REAL ID Ταυτότητα, η οποία αποτελεί έναν από τους παράγοντες που οδήγησαν το Υπουργείο (DHS) να επιλέξει το 2D bar code, ως την κοινή τεχνολογία μηχανής ανάγνωσης για την άδεια οδήγησης και τις κάρτες ταυτότητας. Το DHS ενθαρρύνει τις Πολιτείες να διερευνήσουν τις εναλλακτικές τεχνολογίες για την άδεια οδήγησής τους και τα δελτία ταυτότητας, προκειμένου να προαχθεί η ασφάλεια και οι δυνατότητες που παρέχονται από τη τεχνολογία, καθώς και πρωτοβουλίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (σχ. ΚΟ: ‘e-government = άλλος ωραίος νεοεισελθείς – made in USA - πομπώδης όρος) που η κάθε πολιτεία επιθυμεί να διερευνήσει".

  "Το DHS δεν πιστεύει ότι οι άδειες οδήγησης και οι πιστωτικές κάρτες που δεν είναι συμμορφούμενες αποτελούν αποδεκτά έγγραφα για τη δημιουργία ταυτότητας."

  Που σημαίνει: «Όχι chip - όχι ταυτότητα». Αυτό δεν σας θυμίζει κάτι άλλο;

  Η προθεσμία αυτή έχει καθοριστεί, και είναι τώρα

  Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, η προθεσμία για όλα αυτά είναι η 11η Μαΐου του 2011. Οι κάρτες - ταυτότητας με chip που καταγράφουν τα πάντα, που από καιρό φοβόμασταν, είναι τώρα πάνω από τα κεφάλια μας. Φυσικά, κάθε λογικός άνθρωπος σύντομα θα συνειδητοποιήσει ότι αυτές οι κάρτες μπορούν ασφαλώς να κλαπούν, και δεν μπορούμε να το αφήσουμε αυτό έτσι, σωστά; Στη συνέχεια, κάθε λογικός άνθρωπος θα βγάλει σύντομα το συμπέρασμα ότι το τμήμα της κάρτας που κάνει όλη τη δουλειά είναι το τσιπ, κι έτσι….. γιατί να μην το εμφυτεύσουμε στον κάθε άνθρωπο; Ω δικέ μου, τι τέλεια λύση...

  Για την ακρίβεια, μπορείτε να την πείτε η Τελική Λύση...

  ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

  Περισσότερα...


Δημοφιλη αρθρα

Λογοι