Follow @pistosgr

Βρίσκεστε εδώ:

Γεγονότα

 • Τον έδιωξαν από την ΕΛ.ΑΣ. γιατί αρνήθηκε να παραλάβει την "Κάρτα του Πολίτη"

  Η χούντα του Μεγάλου Αδελφού είναι εδώ! Αστυνομικός αντιρρησίας συνείδησης απετάχθη, διότι αρνήθηκε να παραλάβει την "Κάρτα του Πολίτη"

  Η άρνησή του να παραλάβει την Κάρτα του Πολίτη, στοίχισε σε αστυνομικό με 19 έτη υπηρεσίας την απόταξη από την ΕΛΑΣ καθώς θεωρήθηκε σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα. Κύμα συμπαράστασης μέσω διαδικτύου και εφημερίδων από μερίδα πολιτών που πιστεύουν ότι η Κάρτα Πολίτη παραβιάζει τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.


  Τα προαναφερθέντα ανακοινώθηκαν στην εκπομπή του Σπύρου Χατζάρα «Η αλήθεια δεν έχει χορηγό» στο κανάλι «Bluesky» από τον δικηγόρο του αστυνομικού, Γιάννη Ζωγράφο.

  Η «Κάρτα του Πολίτη» είναι μια κάρτα σε σχήμα πιστωτικής με ένα «έξυπνο» τσιπ, στο οποίο θα ενσωματωθούν προσωπικά στοιχεία του πολίτη όπως ο αριθμός δηματολογίου, ο ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ και ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητας ενώ θα χρησιμοποιείται στις συναλλαγές κάθε πολίτη με το Δημόσιο. Θα έχει μία ηλεκτρονικά αποθηκευμένη βιομετρική φωτογραφία κι ένα barcode, το οποίο θα «διαβάζεται» με το πέρασμα ενός τύπου φακού.

  Ο αστυνομικός, που είναι ο αρχιφύλακας Δημήτρης Ανδρεάκος, με άμεμπτο μητρώο, ο οποίος υπηρετεί ως αρχιφύλακας στο Αλλοδαπών, έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών, αποτάχθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης και ενώπιον των ανώτατων αξιωματικών που το αποτελούν, δήλωσε ότι για θρησκευτικούς λόγους αρνείται να παραλάβει την κάρτα.

  Όπως είπε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα», προτίμησε να μείνει χωρίς δουλειά καθώς αξίες όπως η αξιοπρέπεια είναι πιο σημαντικές στη ζωή… «Προσβάλλεται η θρησκευτική μου συνείδηση και η προσωπικότητά μου ως ελεύθερος άνθρωπος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Το συμβούλιο αποφάσισε να αποτάξει από την ΕΛΑΣ τον αστυνομικό, καθώς η άρνηση παραλαβής δημόσιου εγγράφου πιστοποίησης ταυτότητας συνιστά «βαρύ πειθαρχικό παράπτωμα» για αστυνομικό, ωστόσο ο δικηγόρος του δηλώνει ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διότι όπως ισχυρίζεται παραβιάστηκε η αρχή του Συντάγματος για την ελευθερία του θρησκεύεσθαι.

  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η απόφαση δεν έχει καθαρογραφεί ωστόσο εκτιμάται πως η απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου θα γίνει δεκτή από την ηγεσία της ΕΛΑΣ. Για το θέμα έγινε ερώτηση από τον βουλευτή Κυριάκο Βελόπουλο

  Η υπόθεση εξελίσσεται παρόμοια με τις νέες ταυτότητες του ελληνικού κράτους, που καθιέρωσε η κυβέρνηση Σημίτη το 2001 και προκάλεσαν το πανελλαδικό συλλαλητήριο με συμμετοχή ιερωμένων, μοναχών και πολιτών στο κέντρο της Αθήνας, όπου είχε εκφωνήσει ομιλία και ο τότε Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Και τότε, αστυνομικός που μετείχε στα μέτρα τάξης, πέρασε στο πλευρό των συγκεντρωμένων δηλώνοντας την συμπαράστασή του στον αγώνα τους, με αποτέλεσμα να γνωρίσει τις επευφημίες του πλήθους.

  Την Κάρτα του Πολίτη που εκδίδεται από το υπουργείο Εσωτερικών, θα πρέπει να παραλάβουν υποχρεωτικά όλοι οι Έλληνες, έως το τέλος του 2011, με την αρχή να γίνεται από τα Σώματα Ασφαλείας.
  Πολλοί είναι εκείνοι που αντιδρούν με τη χρήση της Κάρτας, καθώς όπως υποστηρίζουν, αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τα θεμελιώδη δικαιώματά μας, παραβιάζει την ιδιωτικότητα, την προσωπικότητα αλλά και τις ατομικές μας ελευθερίες με τη συνεχή παρακολούθηση. Όπως λένε οι δημόσιες αρχές θα ξέρουν τα πάντα για την οικονομική μας δραστηριότητα, τις συνήθειές μας, τις προτιμήσεις μας… ακόμα και τις σεξουαλικές ενώ ανά πάσα στιγμή θα γνωρίζουν που είμαστε… Επιπλέον επισημαίνουν πως τα τόσο ευαίσθητα προσωπικά μας στοιχεία μπορεί να υποκλαπούν από hackers και γενικότερα να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά από τον οποιονδήποτε για να μας βλάψει. Εξάλλου, λένε, θα πρέπει ο καθένας από εμάς να ξέρει για παράδειγμα ποια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας για τα προσωπικά μας δεδομένα ή με ποιον τρόπο θα παρέχονται εγγυήσεις για τη μη αλλοίωσή τους...

  Ζούμε σε μια χώρα όπου οι ορθόδοξοι χριστιανοί πλέον διώκονται. Κάποιοι θέλουν να μας οδηγήσουν σε κατακόμβες. Θεσμοί-αποκούμπια του Έλληνα πολίτη, έχουν πλέον μεταβληθεί σε απηνείς εχθρούς και διώκτες του, στην υπηρεσία της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Όσοι δεν υποκύπτουν στα κελεύσματα του συστήματος, διώκονται και περιθωριοποιούνται μέχρι εξόντωσης. Το «σύστημα» παρακολουθεί τους πάντες. Δεν υπάρχει πλέον τίποτα, παρά μηδενισμός. Ακόμα και η Εκκλησία, έχει καταληφθεί από οικουμενιστές. Εμείς οφείλουμε να αντισταθούμε, να προβαίνουμε κάθε μέρα ηχηρά σε ομολογία πίστεως. Και θα βγούμε νικητές.

  KOKKINOS OYRANOS

  Περί της νέας κάρτας του πολίτη

  Στο μικροσκόπιο η ''κάρτα του πολίτη'' - Οι πρώτες βολές κατά της Ιεραρχίας


Δημοφιλη αρθρα

Λογοι